Audio Autopsy in de Spot

Champagne, beats en visuals als afterparty van City Of Dance

Tekst: Febe Verelst, Foto’s: Niels Davidse en Andre Joosse ,

Ter afsluiting van City Of Dance was er de Audio Autopsy party in De Spot. De avond begint bij binnenkomst al goed, een glas champagne voor iedereen. Moog Conspiracy en Ille Bitch zijn de hoofdacts van deze afterparty.

Champagne, beats en visuals als afterparty van City Of Dance

Met een aankondiging op 3VOOR12/Zeeland begon het Audio Autopsy avontuur. Het beloofde ons een avond waar underground muziek zou worden ontleed. Niet helemaal toevallig zou dit The City Of Dance in Middelburg afsluiten.
 
Aan de deur wordt al een paar dance-liefhebbers door een bewaker overtuigd van de kwalitatieve avond die volgen zou. “Internationale dj’s!” De namen klinken hen als buitenaards in de oren. Maar een dj uit Berlijn of Madrid, dat kan er na een dag vol muziek zeker wel in.
 
Audio Autopsy, een initiatief van Champagnoise en Kaleidolicious wordt gepast geopend met een glaasje bubbels. In plastic geserveerd weliswaar, want veiligheid gaat voor alles. In de zaal wordt nog bescheiden gedanst, maar al intens genoten van de visuals van vj Mr. Marek. De grote zaal van de Spot heeft een totale sfeerverandering ondergaan door het projectiescherm dat in het midden is opgehangen. Laat de underground tonen maar horen.
 
Moog Conspiracy, de dj uit Berlijn die op muzikaal gebied overeenkomsten vertoont met de legendarische Aphex Twin, lijkt zijn muziek af te stemmen op zijn publiek. Een grote opkomst mede dankzij de dance activiteiten in Middelburg, zorgt ook voor een grote schare mainstream dance publiek. Dit wil zeker niet zeggen dat we dansen op herkenbare Tiësto plaatjes, maar ik had net iets meer uitdaging en vooruitstrevendheid verwacht. Het publiek (op enige uitzonderingen na) gaat nog niet los.
 
De tweede gelijkenis met Aphex Twin wordt door Noisy zelf ontdekt. De man die bij haar op het podium mag komen, heeft meer van het uiterlijk van de dj weg. Mocht dit een compliment zijn of niet, hij heeft het naar zijn zin. Noisy Lois en Ille Bitch laten de nacht nu pas echt bruisen met energieke klanken. Ille serveert een plaat die door de spannende saxofoonklanken veel weg heeft van The Man With The Red Face van Laurent Garnier. Wanneer dit nummer zelf wordt ingezet, knalt de kurk van de champagnefles. Een uitstekende afsluiter.
 
Op de poster zagen we een knuffelkonijn dat een mengpaneel schuilhoudt onder zijn vachtje. We hebben een kijkje mogen nemen tijdens de autopsie en een leuke avond gehad.