31 juli: Peerock in Colijnsplaat

DeWolff en Nikkie hoofdacts op Noord-Bevelands festival

Redactie 3VOOR12/Zeeland ,

Volgende week is er de 16e editie van Peerock, het festival van Noord-Beveland in Colijnsplaat. Met als top-act DeWolff en idols' Nikkie.

DeWolff en Nikkie hoofdacts op Noord-Bevelands festival

Peerock, hét muziekfestival van Noord-Beveland in Colijnsplaat is ooit begonnen als een studentenfeest voordat stichting Peerock werd opgericht en ondertussen uitgegroeid tot een jaarlijks evenement waar honderden feestgangers op af komen. Het bestuur organiseert dit jaar de 16e editie, de locatie is wederom de Oude Haven te Colijnsplaat.  Stichting Peerock heeft als belangrijkste doel het bevorderen van popmuziek en dan vooral lokale bands een kans geven om op te treden.
 
Dit jaar opent Peerock met twee plaatselijke bands. Voor de tweede keer mag het oudste bandje van Colijn (111 jaar) aftrappen: Brassband Wilhelmina.
 
De popscene in Colijnsplaat bestaat tegenwoordig slechts uit twee bands, de Druids timmeren tegenwoordig internationaal aan de weg en dus mag Jack Flash spelen voor het thuispubliek. Deze keer met als gast de enige professionele muzikant van het dorp. Jack Flash speelt covers uit de seventies.
 
Een van de top-acts van Peerock 2009 is de band DEWOLFF. DeWolff is opgericht in 2007 in het plaatsje Geleen (Limburg) en bestaat uit Pablo van de Poel, broeder Luka van de Poel en Robin Piso. Gewapend met een schreeuwend Hammond-orgel, een vette, krijsende gitaar, denderende drums en een soulvolle stem nemen de mannen van DeWolff je met hun eigen nummers mee terug naar de jaren '60 en '70, toen bands als Led Zeppelin, Cream, Pink Floyd en Deep Purple hun hoogtijdagen vierden. DeWolff heeft in 2008 de landelijke finale van Kunstbende gewonnen en was de eerste band in de Kunstbende-geschiedenis waarbij de jury geen enkel punt van kritiek had. In november 2008 speelde DeWolff bij De Wereld Draait Door en op 2 januari 2009 speelden ze in de grote zaal van Paradiso. Dit concert werd vastgelegd op film en zal in de toekomst op film verschijnen. DeWolff is een absolute live-sensatie: hun deels geïmproviseerde nummers duren live soms wel 15 minuten! Het heeft stijl, het speelt hard en het speelt met passie: dat is DeWolff.
 
De band Bestel Mè uit ’s Heerenhoek is een 7-koppige stampende en swingende formatie die tot in detail de Tex-Mex sound van Rowwen Hèze in de vingers heeft. Opzwepende polka’s, gevoelige ballads en meezingers van het 1e uur komen aan bod. Het is bijna zeker, bij het optreden van Bestel Mè gaat ’t dak eraf.  
 
Over Nikki, de winnares van Idols 2008, hoeven we eigenlijk niks te zeggen, want als je in “Idols” hebt gestaan, is alles wel gezegd. Een betere carrièreplanning is er niet, en het gaat een stuk sneller dan vroeger. Nikki is geboren in 1983 in St. Oedenrode in Brabant en woonde vanaf haar vierde jaar in Perth, Australië, waar haar moeder vandaan komt. Daar begon ze al met het deelnemen aan talentenjachten en zong ze in een (kinder)popbandje. Terug in Nederland op haar elfde jaar, zong ze in verschillende coverbands totdat ze bekend werd door Idols. Je kunt haar album “Naked” in elke platenzaak kopen. Van het album zijn de singles “Bring me down”en “What did I do” getrokken. Nikki heeft echt een mooie, soepele stem, zingt al haar hele leven in bandjes en kan een zaal bespelen. Dit is echt geen eendagsvlieg. Het kon wel eens druk worden op Peerock dit jaar.
 
Als afsluiter van de avond zal de band Rocksession optreden, een classic rock-coverband die de mooiste rocksongs aller tijden ten gehore zullen brengen zoals o.a. the Beatles, the Stones, the Doors, Queen, dus dat wordt swingen geblazen. Drummer van deze band is Jeroen Polderman beter bekend van City to City met nummer 1 hit ‘the road ahead’ en Plaeto.
 
Vrijdag 31 juli 2009, tent open om 19.00 uur, aanvang: 19.30 uur.
Entree: € 10,00 (12-16 jaar), € 15,00 (16-65 jaar), tot 12 jaar en 65+ gratis toegang.