Bluesroute Terneuzen 2009

Dampend, swingend en uitermate gezellig, zo kan je de opening van de Bluesroute Terneuzen het beste weergeven.

De bluesroute biedt ook dit jaar een keur aan muziekstijlen, binnen- en buitenlandse bands en regionale muzikanten.

Dampend, swingend en uitermate gezellig, zo kan je de opening van de Bluesroute Terneuzen het beste weergeven.

Dampend, swingend en uitermate gezellig. Zo kan je de opening van de Bluesroute het beste weergeven. Deze ging, zoals elk jaar van start, in Porgy en Bess. The Juke Joints opende deze avond. De zeeuwse bluesrockers bestaan inmiddels 25 jaar. Met hun mix van blues, swing, bluesrock, Rock ’n Roll en Zydeco kreeg de band de zaal los. Sonnyboy die de trekzak en mondharmonica hanteert kan als geen ander de bluessfeer bij een ieder naar boven halen en dat was te merken! De Zeeuwse band zal zijn kunsten dit jaar ook vertonen in oa Engeland en Zweden. Een zeer goede openingsact, voor een zeer geslaagde avond. Op naar de volgende band, want deze avond spelen er 12 bands in 12 cafe’s. De aftrap was gemaakt en zodoende zat de sfeer er al redelijk in en Terneuzen begon zowaar blues te ademen. Farstreet, de band onder leiding van de Brabantse gitarist Jasper Verstraaten., zette stevige dynamische blues neer. Lekkere blues. Onder andere ook al samengespeeld met Jan Akkerman, The Juke Joints, The Ditchdivers & Mike and the Mellowtones. Op naar een niet zeeuwse band, maar een legende in Terneuzen, op de bluesroute. Stinky Lou & the Goonmat. Deze mannen zetten met hun openingszin, Do you want to Boogie!, direct de toon voor een swingend optreden. En dat is gelukt! Stinky Lou geselt zijn bass, die gemaakt is van een wastobbe, een koort en een bezemsteel. Lord Bernardo martelt zijn mondharmonica alsof het de laatste keer is en The Goonmat houdt de boel bijeen met zang, gitaar en drums.Elke keer weer een waar feest! .. Na een alcoholische versnapering werd het tijd voor Jive for your Life. De band die bestaat uit Donny Benjaminsz, Jean-Paul Harreman & Friso van Wijck is tot stand gekomen tijdens een van de maandelijks terugkerende jamsessies in Porgy & Bess. De mix van Blues, swing en Rockabilly vol met onverwachte wendingen en energieke utspattingen zorgden ervoor dat het volle Cafe, de Haan, volledig uit zijn dak ging. Bovenstaande geeft een beetje de sfeer weer van een weer succesvolle bluesroute. Helaas niet lke band kunnen zien, maar hieronder een opsomming van de gespeelde bands.

Gino & The Bulldoze band. De band die al 15 jaar bestaat, al honderden shows heeft gespeeld, en oa in het voorprogramma van de Dijk, Golden Earring en Blof hebben gespeeld maken er altijd een waar feest van.

Hombres Amplificados. De band die opgericht is in het voorjaar van 2005 en bestaat uit leden van “Mr Morefun” en “The Zoots”, met als thuisbasis Antwerpen spelen voornamelijk eigen materiaal afgewisseld met echte bluesklassiekers!

Paul Robbert Band. Paul Robbert is een zanger/gitarist en speelt met zijn band eigen bluesnummers aangevuld met covers van oa. Keb Mo, Robben Ford & John Hiatt.

Jim Walker. Speelt de betere ambiance nummers van Stevie Ray Vaughn, Canned Heat, Creedence, Van Morrison en Eric Clapton! Al eerder op de bluesroute geweest .

Lightin Guy & The Mighty Gators. Lightin Guy & band spelen zo breed binnen de bluesstijl dat het haast niet uitmaakt welk publiek er voor ze staat. Altijd een waar feest samen met 14 jarig blueswonder Arne Demets.

Big Chief Sugar. Spelen voornamelijk cover met hier en daar een eigen nummer. Jimi Hendrix, Willy Dixon, The Rolling Stones, ZZ Top & Gary Moore komen tijdens hun optredens langs.

The Hidden Charms. De band komt gedeeltelijk uit het Waasland en Zeeuws-Vlaanderen komt speelt een mix van covers en eigen nummers. Swingende muziek die verder gaat dan de klassieke 12-maten blues. Dit alles extra opzwepend omdat de zanger Francoise Eier ich volledig geeft!
The Bluesshop. Eind jaren zestig werd in Apeldoorn door een antal vrienden de band Flavium opgerich. De band speelde blues in de trend van BB. King, Freddie King, Fleetwood Mac & Cuby and the Blizzards. De band werd al snel bekend in de nationale – en internationale blueswereld. Hun ekendste nummer ‘Nightlife’ is nog vaak te horen op de nationale radiozenders. Nu terug met een nieuwe naam en een nieuwe bezetting.

Dennie Schuerman