3voor12 Utrecht

Géonne Hartman brengt eerste single uit

Utrechtse singer-songwriter haalt haar inspiratie uit reizen

De eerste officiële single van de Utrechtse singer-songwriter Géonne Hartman wordt vandaag uitgebracht. De titel van de single, ‘Daydream’, zegt al veel over wat je van het nummer kunt verwachten. Dromerige klanken en meeslepende melodieën met poëtische teksten omschrijven de stijl van de 23-jarige zangeres.

Het muzikale zat er bij haar al vroeg in: ‘’Op de basisschool vond ik het al leuk om te zingen en ik speelde viool. Rond mijn twaalfde kocht ik een gitaar en begon ik met het schrijven van liedjes.’’ Haar gitaarkunsten zijn terug te horen op de single, en op de EP die in mei uitkomt is een track te horen waarop ze viool speelt.

In 2017 is Géonne afgestudeerd op het Utrechts Conservatorium en ze is nu bezig met het ontwikkelen van haar eigen sound. ‘’‘Mijn muziek gaat veel over mensen die ik observeer, over vrij zijn en gefrustreerd zijn over de liefde. Het zijn niet alleen maar typische liefdesliedjes, want het gaat ook over onafhankelijk en vrouw zijn.’’ Inspiratie haalt ze voornamelijk uit reizen die ze maakt. ‘’Twee jaar geleden ging ik voor het eerst alleen op reis naar Ierland. Ik verbleef in Galway, waar een prachtige zondondergang bij zee is. Ik had het gevoel alsof ik droomde toen ik daar was, vandaar ook de naam ‘Daydream’. Het mooie aan alleen op reis gaan vind ik dat je onafhankelijk bent en kan onderzoeken wie je bent. Nu ga ik ook vaker alleen op reis om nieuwe muziek te maken.’’

De drang om te reizen heeft ze niet van een vreemde. ‘’Allebei mijn opa’s waren schippers en gingen de zeeën over, onder andere naar Zweden.’’ Dit is ook de reden dat de videoclip die Géonne in april bij ‘Daydream’ uitbrengt in Zweden is opgenomen. Het artwork van de single is een foto uit de videoclip en op het artwork van de EP staat een foto van haar opa en oma.

Op de vraag wat ze nog wil bereiken antwoordt Géonne: ‘’Ik wil veel optreden door Nederland en het lijkt mij erg leuk om internationaal op te treden. Ik heb mij opgegeven voor de Popronde en binnenkort hoor ik of ik daaraan mee mag doen. En graag wil ik na deze EP nog veel meer muziek opnemen.. Ik hoop gewoon dat dit het begin is van een lange reis.’’

‘Daydream’ is vanaf vandaag op Spotify te beluisteren.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12