3voor12 Utrecht

Ilana van den Berg nieuwe programmeur van EKKO

Huidige programmeur van Sugarfactory begint op 1 juli

Ilana van den Berg wordt de nieuwe programmeur van EKKO. Per 1 juli volgt ze Eduard Versteege op die vanaf september aan de slag gaat als boeker bij Belmont Bookings. Op dit moment is de inwoonster van Utrecht programmeur van het Amsterdamse club en live podium Sugarfactory en is ze één van de programmeurs van festival Grasnapolsky.

De 32-jarige Van den Berg deed haar eerste ervaring in de muziekindustrie op tijdens een stage bij Motel Mozaique, als assistent van artistiek leider Harry Hamelink. Na het afronden van haar studie begon ze als assistent-boeker bij Mojo. In oktober 2016 stapte ze over naar de Sugarfactory in Amsterdam. In de afgelopen anderhalf jaar zorgde ze er daar samen met haar collega-programmeur voor dat er meer liveshows dan ooit zijn geprogrammeerd, zowel in de eigen zaal aan de Lijnbaansgracht als daarbuiten. Daarnaast heeft ze het podium nog meer op de kaart gezet als een plek waar je eigentijdse, nieuwe muziek en jonge artiesten kunt ontdekken. Sinds september 2017 is ze mede-programmeur van festival Grasnapolsky, samen met Jonathan Brand.

Ze viel de laatste jaren op, omdat ze zich in heel hoog tempo het vak van programmeur eigen maakte nadat ze als assistent-boeker vertrok bij Mojo Concerts. EKKO laat weten dat onder meer haar onderzoekende houding, ondernemerschap en neus voor nieuw talent maken dat ze perfect past bij het profiel en de ambities van het podium.

Zelf zegt Van den Berg over deze stap: “Werken bij een podium als EKKO is voor mij een droom die uitkomt: een plek die altijd al gefungeerd heeft als mijn tweede huiskamer en waar ik door de jaren heen vele bijzondere concertavonden heb beleefd. Een plek die inhoudelijk precies bij me past en zich bovendien bevindt in mijn eigen woonplaats, Utrecht. Ik heb ontzettend veel zin om er aan de slag te gaan. Echter, wel met een dubbel gevoel omdat het betekent dat ik Sugarfactory en Amsterdam zo snel alweer achter me laat. Ik was daar met veel liefde iets aan het bouwen en eigenlijk nog lang niet klaar."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12