3voor12 Gelderland

Nieuwe festivalprogrammeurs Grasnapolsky

Jonatan Brand (Doornroosje, Valkhof Festival) en Ilana van den Berg (Sugarfactory, ex-MOJO)

Programmeur Jelte Heringa vertrekt na drie jaar bij Grasnapolsky. Het  winterfestival op het zenderpark Radio Kootwijk kondigt vandaag aan dat er vervanging is gevonden in Jonatan Brand (Doornroosje, Valkhof Festival) en Ilana van den Berg (Sugarfactory, ex-MOJO). Zij zijn vanaf heden verantwoordelijk voor het muzikale programma van het meerdaagse winterfestival. Grasnapolsky vindt in februari 2018 voor de vijfde keer plaats op Radio Kootwijk, midden in Het Nationale Park de Hoge Veluwe.

Festivaldirecteur Mariska Berrevoets: "Na drie jaar heel fijn en intensief samen te hebben gewerkt met Jelte op het gebied van programmering, maar ook de artistieke lijn van het festival, ben ik blij dat we voor de opvolging daarvan zo'n ijzersterk team in Ilana en Jonatan hebben weten te vinden. Twee jonge, ambitieuze programmeurs met een duidelijke visie, die heel goed snappen wat Grasnapolsky is. Ik ben er zeker van, dat zij voor ons festival een kwalitatief zeer sterke programmering gaan samenstellen en een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan verdere groei van het festival."

De twee programmeurs behouden de focus op de Nederlands/Belgische underground muziek, de basis waar Grasnapolsky om bekend staat. Voor deze jubileumeditie wil het duo meer internationale namen aan het genre-brede programma toevoegen en prominenter inzetten op avontuurlijke en speciale projecten en disciplines als performance, (muziek)theater en dans.

De datum van Grasnapolsky 2018 wordt volgende week bekend gemaakt, evenals informatie over de ticketverkoop.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12