3voor12 Utrecht

Maakplaats / expositieruimte RAUM vestigt zich op Berlijnplein

Lancering op 1 juli met optredens van Het Gloren en Servië

Het zou zomaar kunnen dat je nog niet bekend bent met het Berlijnplein. Het Berlijnplein ligt op het tunneldak van de A2, waar sinds een tijdje bioscoop CineMec te vinden is en ook de historische perronkappen van Station Utrecht Centraal een plekje hebben gekregen.

Rond Cinemec is nog veel ruimte en vanaf zaterdag 1 juli wordt die voor een deel ingevuld door RAUM, een nieuwe, Utrechtse maakplaats voor kunst, design & technologie. RAUM is een ruimte voor experiment, om tot nieuwe en andere inzichten en visies te komen over de ontwikkeling van de stad. Er is een openbare expositieruimte van meer dan 40.000 m2 (8 voetbalvelden) waar makers wonen én werken aan projecten speciaal voor het Berlijnplein.

Omdat dat misschien nog een beetje vaag klinkt kun je het beste gewoon naar de lancering gaan. Dan is er namelijk van alles te beleven, bekijken en te doen:

acht workshops die worden gegeven door de makers
* previews van voorstellingen van het Nieuw Utrechts Toneel (De Denderende Tijd)
* een picknick in de tuin
* Le Bazarre is er met een markt waarop je een selectie vindt van Nederlands tofste (product)ontwerpers, illustratoren en grafisch ontwerpers die hun werk exposeren en verkopen
* The Canorgraphy Machine van design-Studio Roos Meerman.

Ook kun je als éénvan de eersten het Makershuis bezoeken, dat die dag officieel opent.

Naast dit alles is er ook muziek. Tussen 13.30 en 14.00 (akoestisch) uur en 16.00 - 16.30 (met band) speelt Het Gloren. De band van muzikant en kunstenaar Floris Schrama heeft onlangs het nieuwe album Overvloed gepresenteerd, waarop een ode wordt gebracht aan ‘het heerlijke lichaam van Moeder Aarde’. Daarnaast is er het allereerste optreden van de Utrechtse band Servië (14.45 - 15.15 uur), dat onlangs een plaat heeft opgenomen. De band klinkt als Talking Heads en The Growlers.

RAUM is gratis toegankelijk maar je kunt er alleen met cash betalen. Het terrein is geopend van 12.00 tot 18.00 uur en de officiële opening door wethouder Kees Diepeveen is om 13.00 uur. RAUM is gevestigd op Berlijnplein 520, tegenover de CineMec.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12