3voor12 Utrecht

Centraal Laat: De gezonde stad x 3voor12 Utrecht

Singer-songwriters, indierock, hiphop- en spoken word, electropop en harmonieuze elektronica in de zalen en tuin van het Centraal Museum

Op 7 juli is het zover: dan is het tijd voor een nieuwe editie van Centraal Laat in het Centraal Museum. Centraal Laat is het avondconcept van het Centraal Museum. Een aantal donderdagavonden per jaar is het museum geopend voor een programma in samenwerking met inspirerende lokale makers of culturele vaandeldragers of een kleiner eigen programma vol kunst en cultuur. Voor deze editie zijn 3voor12 Utrecht en het Centraal Museum de samenwerking aangegaan.

Deze Centraal Laat draait om de tentoonstelling De gezonde stad, over de kunst van het gezonde stedelijk leven door de eeuwen heen. We kunnen een extra vol muziekprogramma neerzetten. Binnen in de museumzalen brengen singer-songwriters Tamara van Esch, Géonne Hartman, Kinsmit en Vic Willems ieder een intieme set ten gehore op een minimale setup. Buiten in de museumtuin kan gedanst worden op de muziek van indierockband Classic Water, hiphop- en spoken wordartiest KEEK, het dromerige maar ook dansbare Faradays (die een maand geleden het resultaat van hun UP:Next project presenteerde) en Onegg, dat met analoge synthesizers harmonieuze elektronica maakt.

Naast de muzikale line-up zijn er in de zalen speedlezingen te volgen, die dieper ingaan op enkele kunstwerken, is er een pop-up photobooth waar je een portret in 17e eeuwse sferen kunt laten schieten en vinden er doorlopend workshops plaats in het café.

Te zien: Centraal Laat: De gezonde stad x 3voor12 Utrecht, donderdag 7 juli 2022, 18.00 – 23.00 uur @ Centraal Museum. Entree: Early bird: €6,50, normaal: €11, Museumkaart, ICOM, We Are Public: gratis.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12