3voor12 Utrecht

Programma Bevrijdingsfestival Utrecht bijna compleet

BFU17 voegt zeven nieuwe namen en een afterparty in TivoliVredenburg toe

Vandaag maakte de organisatie van Bevrijdingsfestival Utrecht de laatste namen bekend. Al met al zet de organisatie van het Bevrijdingsfestival een zeer gevarieerde line-up neer: SKIP&DIE is niet in een hokje te stoppen, maar hun opzwepende mix van ska, hiphop, funk en electro is wel een toevoeging van waarde. Kenny B en Kuenta i Tambu gieten vervolgens een wat tropischer sausje over het feest. Daartegenover staat een klassieke toevoeging met de harp van Remy van Kesteren, en met Room Eleven en CUT_ verkennen we het spectrum van de moderne pop. Gitarist Bombino, op Into The Great Wide Open nog als ‘must see’ betiteld, zorgt voor de nodige rock ’n roll.

Dat was echter niet het enige dat vandaag over het Bevrijdingsfestival bekend werd gemaakt. In het kader van het vijfentwintigjarig bestaan van het festival wordt een heuse afterparty in TivoliVredenburg aan het programma toegevoegd. Het feest beslaat twee zalen, de Ronda en de Pandora, en is gratis toegankelijk als je minstens 18 jaar bent. Naast onder andere de internationaal bekende dj The Flexican en de Utrechtse cocktailsynthmeister Falco Benz krijgen ook lokale muzikanten Luke Cohlen en het Tala Drum Corps een plek in TivoliVredenburg. Hierover schreef het AD vanochtend meer.

De line-up wordt nog aangevuld met een aantal acts van de Nederlandse Pop Academie die zich op dinsdag 4 april in dB's voor het festival proberen te kwalificeren (entree gratis).

Op 5 mei treden in Transwijk op:
IndianAskin
45AcidBabies
Altin Gün
Blaudzun
Jo Goes Hunting
Smib
Pink Oculus
Fake Billy & The False Prophets
Roots Creation
MY BABY
SKIP&DIE
Kenny B
Room Eleven
Remy van Kesteren
CUT_
Kuenta i Tambu
Bombino

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12