3voor12 Utrecht

Kings Cross neemt eerste horde met debuutsingle ‘Regrets’

Jong Utrechts vijftal is niet bang voor grote gebaren

Het jonge Utrechtse vijftal Kings Cross heeft vandaag zijn eerste single ‘Regrets’ uitgebracht. Het is een toegankelijk pop/rock-nummer dat, bijna als een ballad, enigszins ingetogen begint, maar in het refrein een vol bandgeluid laat horen met veel gitaren, synths en vocale uithalen van zanger/gitarist Sem Blom. De track bouwt op naar een dramatische climax waarin al die elementen nog eens dubbel terugkomen.Thematisch gaat ‘Regrets’ erover dat je maar beter spijt kunt krijgen van de dingen die je wel hebt gedaan in plaats van weglopen voor liefde of andere uitdagingen. De track is afkomstig van de EP Edge of the World, die op 21 april verschijnt.

Kings Cross is al actief sinds 2016, toen de bandleden in de eerste jaren van de middelbare school zaten (vier van de vijf zaten op het Gerrit Rietveld College). Ongeveer een jaar later wonnen ze de categorie muziek van de Kunstbende, de landelijke talentenwedstrijd voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. De Kunstbende-winst bracht hen op verschillende andere festivals en podia, waardoor ze al redelijk wat live-meters gemaakt hebben. Na deze vliegende start werd het wat rustiger rond de band, waarbij corona wellicht ook een rol speelde. Achter de schermen is echter hard gewerkt aan het schrijven van nummers en sinds een half jaar zijn ze weer actiever op de socials en wordt er ook weer regelmatig live gespeeld. Zo deed de band onder anderen mee aan de Podiumbeest Awards en aan bandwedstrijd Clash of the Titans. Gevoelsmatig is dit misschien ook wel de echte start.

De bandnaam is naar eigen zeggen geïnspireerd door die andere Utrechtse band die zichzelf naar een wijk in Londen heeft vernoemd: Kensington. Dat is overigens niet de enige parallel: ondanks hun prille carrière schuwen ze net als Kensington de grote gebaren niet, zagen we bij een aantal shows in de afgelopen weken: het publiek laten meeklappen, drums in de zaal, grote gitaarsolo’s … het zit er allemaal in.

Wil je zelf ondervinden hoe dat er live uitziet? Op zaterdag 25 maart speelt Kings Cross op Sencity festival in TivoliVredenburg en op dezelfde dag dat hun debuut-EP verschijnt is ook de releaseshow in dB’s.

Te zien: Kings Cross, zaterdag 25 maart 2023 @ Sencity Festival, TivoliVredenburg en Edge of the World releaseshow, vrijdag 21 april 2023 @ dB’

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12