3voor12 Utrecht

Trix programmeert hiphopprogramma in Watdajel-loods tijdens Bilthovens buurtfeest

Utrechtse rapper programmeert onder ULC Presents: “Ik wil graag m’n vrienden, de dj’s en artiesten een plek geven om zich te laten zien aan de wereld”

Foto's: Dunya van Veenendaal

Het leven van Trix, de artiestennaam van Nick Brinkhuijsen, staat volledig in het teken van muziek. Naast het maken van nummers is hij ook bezig met de organisatie van feesten. Hij deed al twee raves met hardere muziek en nu heeft ook zijn eerste hiphop evenement plaatsgevonden. In eerste instantie zou hij zelf optreden met zijn crew, Bezeten. Bezeten is een crew van jonge rappers en producers uit heel Nederland, een groot deel uit Utrecht en Amersfoort. De groep had al een show gegeven in Hoofddorp en twee weken terug speelden ze op het Hof der Zotheid, het festival op het Hof van Cartesius aan de Vlampijpstraat.

Toen gevraagd werd of hij wilde bijdragen aan BreedBilt, een buurtfeest in Bilthoven, aarzelde hij niet. Maar een aantal dagen van tevoren kreeg hij te horen dat hij in plaats van één, drie uur aan optredens kon invullen. Geen stress, komt goed, was Nicks reactie. Hij stelde een uitgebreidere line-up op onder de naam The Underdogs. Dat leverde een bescheiden maar gezellig en divers publiek op dat samenkwam in de loods van Watdajel, die op het Bureau Lou-terrein staat. Het werd er snikheet, maar in overleg met het publiek werden er genoeg pauzes genomen om tussen de hitte van de optredens door even wat te drinken.

Nick is vol vertrouwen om dit vaker te gaan doen. Zo’n drie jaar geleden begon hij met ULC, wat staat voor Unite Label of Creativity. Hij zag om zich heen zoveel creativiteit, dat hij die mensen en zichzelf een podium wilde geven omdat hij in ze gelooft. Een maandelijks hiphop-evenement met open mic, freestyle battles, maar tegelijkertijd ook de illegale en legale raves waar vooral techno en drum and bass wordt gedraaid. Als het aan Nick ligt, gaat het er allemaal komen. Bureau Lou is daarvoor de ideale startplek.

Bureau Lou, voormalig politiebureau van Bilthoven is sinds 2020 de culturele broedplaats van Bilthoven. Niet lang na de start vonden Nick en een aantal van zijn vrienden en collega-muzikanten een plek om er muziek op te nemen. De organisatie is de kleine zus van de andere Lou-locatie, aan de Oudenoord op nummer 330. Lou staat voor Leegstand Oplossers Utrecht en de organisatie verhuurt betaalbare werkruimtes aan creatievelingen, tijdelijk in leegstaande panden. Eerder spraken we al met een van de initiatiefnemers Marcel van der Velden en een van de andere eerste huurders Spijk Groenendijk, componist en producer uit Utrecht.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12