3voor12 Utrecht

Trix dropt debuut-EP Trixy World

Utrechtse rapper heet je welkom in zijn wereld vol sex, drugs en rock & roll

De wereld van Trix, echte naam Nick Brinkhuijsen, is inmiddels helemaal in en om Utrecht. Dat is wel eens anders geweest en hij heeft een best wel moeilijke periode doorgemaakt. Een jongen met een verhaal, dat is duidelijk, als je naar de teksten luistert van de losse singles die verschenen in de drie jaar die hij nu bezig is met muziek uitbrengen. Nadat hij in deze periode maar liefst elf singles losliet op Spotify, is zijn eerste EP nu een feit.

Hij heet de luisteraar welkom in zijn wereld, Trixy World. De tracks op het project zijn serieus, waar zijn gevoelens eerst nog hide and seek speelden, kan hij ze steeds makkelijker uiten in zijn muziek. Ze komen er allemaal uit van de eerste tot de laatste track: trauma’s en diepe oude wonden worden op tafel gegooid en openbaar gemaakt voor de wereld. Wie verder luistert komt erachter dat het zeven tracks tellende project vol zit met sex drugs en rock & roll. Trix is altijd lit. Bad habits, demons en monsters spoken veel in zijn hoofd en hij krijgt ze er maar moeilijk uit. ‘Toxic love’ is een onderwerp waarover veelvuldig over rapt en zingt. Hij vraagt zich af wat goed voor hem is, of zijn focus wel de goede kant op staat.

Engels en Nederlands combineert de jonge muzikant uit Utrecht moeiteloos. Er komt in zijn tracks geen verse voorbij die geheel ééntalig is. Hij gebruikt veel autotune en de producties zijn dromerig. Invloeden zijn er sterk van Amerikaanse artiesten als Trippie Red, Juice World en Don Toliver. Op de EP wordt hij bijgestaan door Javr11 en Stino en producties zijn er van Jager en Capi$he.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12