3voor12 Utrecht

Tweetakt maakt muziekprogramma bekend

Robin Kester, LE MOTAT, NONCHELANGE, Maarten Vos + Nils Davidse en meer op Fort Ruigenhoek

Terwijl de afgelopen weken veel festivals en evenementen moesten annuleren door de verlenging van de coronamaatregelen is er ook nog een klein beetje goed nieuws. Kunstenfestival Tweetakt heeft namelijk het muziekprogramma bekendgemaakt voor de komende editie die plaatsvindt van donderdag 26 augustus tot en met zondag 19 september 2021. 

Normaal is Tweetakt altijd in april maar vanwege de  coronamaatregelen is het festival doorgeschoven naar de laatste week van augustus en de eerste weken van september. Ook is het festivalhart, inclusief restaurant en terras, van de Neude verplaatst naar Fort Ruigenhoek. Fort Ruigenhoek is tijdens de festivalperiode iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend. 

Muziekprogramma
Het muziekprogramma varieert van soulvolle stemmen tot experimentele elektronica en van vintage Riffijnse cassette samples tot Nederlandse indiepop. Op de line-up staan: Robin Kester (foto), LE MOTAT, NONCHELANGE, Maarten Vos + Nils Davidse, Gita Buhari, Brass Rave Unit, LUCAS, Tapedag, Signe DØ, Shana, Roufaida, Rosa Ensemble, Orchestra Ismailia, Dynamo Mundi, Mazey Haze, Kriekenleemte, Boka de Banjul, Ensemble Triptyque, Een Kasper, Dax, Dandana, Cowboy op de fiets, Akil Ismailia + Abdul Ziani, David Numwami, Ido, Kruloh en Shoko Igarashi.

De meeste acts spelen één keer of soms twee keer op een dag. Daarnaast zijn er enkele muziekvoorstellingen die op meerdere dagen zijn te zien, zoals bijvoorbeeld Oorspel van het Rosa Ensemble of Cowboy op de fiets van Joachim Schrijft. Het volledige overzicht met speeldagen en tijden vind je hier.

Locaties op Fort Ruigenhoek en corona
Op Fort Ruigenhoek zijn tijdens het festival vier theaters en een muziekpodium. De shows op het muziekpodium zijn gratis, voor de optredens in de theaters moet een bescheiden entree worden betaald.

Tweetakt hanteert een maximum bezoekersaantal en een reserverings- en registratieplicht, er wordt niet gewerkt met testen voor toegang of het verplicht laten zien van vaccinatiebewijzen. In plaats daarvan worden de bezoekers op 1,5 meter afstand van elkaar geplaceerd.

Te zien: Tweetakt 2021, donderdag 26 augustus t/m zondag 19 september 2021 @ Fort Ruigenhoek, Utrecht

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12