De laatste keer dat we over Robin Kester schreven, ging het natuurlijk over haar album 'This is not a democracy'. Want volgens de redactie was het dé Utrechtse plaat van 2020. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en zitten we in de Ronda, waar ze een show inhaalt die voor februari gepland stond.

Dit is niet de eerste show die ze speelt. Vorige maand betoverde ze de Vera, volgens onze collega's van 3voor12 Groningen en speelde ze in het Rotterdamse LantarenVenster. En nu dus in thuiswedstrijd in de Ronda van TivoliVredenburg. Ook hier lukt het de zaal probleemloos naar haar hand te zetten. Met een recept galm, lome bassen, synth, een naadloos aansluitende lichtshow en een gitaar als toverstaf. Na drie nummers die naadloos op elkaar aansloten kijkt ze de zaal in. "Ik ben echt onder de indruk van deze volle zaal. Net toen het licht aanging, zag ik allemaal mensen zitten. Zelfs boven!"

Tijdens de show krijgen we zowel oud als nieuw werk te horen. Hoewel nieuw misschien niet het goede woord is, want het is grotendeels vorig jaar al geschreven. "Eigenlijk voelen de nieuwe nummers ook al oud", aldus Kester. Net als de nummers, zijn ook alle praatjes tussendoor raak. Soms grappig en soms ontroerend. Ze vertelt over haar gitaren. "Ik heb er drie, want ik speel in verschillende stemmingen. Zo hoef ik minder vaak te stemmen. En het is ook wel gewoon een beetje stoer." En over de nieuwe liedjes. "Het idee was om meer uptempo en dansbare nummer te schrijven." Helaas komt deze show daar net te vroeg voor.

Omdat Kester met band speelt, kan ze muzikaal veel verschillende kanten op. Vooral door de toetsenist die varieert van elektrische piano tot warme analoge synthklanken. En dan is er nog de Moss-rework van het nummer 'Blossom'. De derde versie van het nummer, vertrouwt Kester ons toe. En het is voor het publiek heel fijn dat de band deze versie het leukst vindt om te spelen.

En uiteindelijk kan voor het nummer 'Skinny Kids' een bedankje aan DJ St. Paul niet uitblijven. Hij kwam namelijk op basis van een zin in het nummer met dé titelsuggestie voor de nog te verschijnen plaat. "Volgens mij zit hij ook ergens in de zaal", aldus Kester. Dit wordt bevestigd met een "graag gedaan" van achteruit. Helaas heeft ze het, net als alle reacties op de praatjes tussendoor, amper verstaan. Dat is toch een nadeel van in-ear monitors.

In het laatste nummer perst de band alle energie die ze hebben er nog uit. In het laatste gedeelte krijgt Kester de kans om lekker te freaken op haar kleine synth. Na een luid en enthousiast applaus komt de hele band terug voor een nummer. Daarna lopen de vier begeleiders af en vertelt ze dat het geweldig is om met deze band te spelen. "Het enige nadeel is dat ze al het eten in de kleedkamer opeten. Ik kan vooraf niet teveel eten, want als je vol zit kun je niet goed zingen. En na de show heb ik dan honger." Opnieuw volgt er een lach en Kester sluit de show solo af met haar gitaar en is de cirkel voor nu rond.

Gezien: Robin Kester, zaterdag 3 juli 2021 @ TivoliVredenburg