3voor12 Utrecht

Spinvis covert vier Utrechtse punk-klassiekers

EP die op Record Store Day verschijnt nu al online te beluisteren

Begin maart werd aangekondigd dat Spinvis dit jaar de ambassadeur is van Record Store Day. Voor de eerste 5.000 kopers is er een exclusieve 7” EP met vier nieuwe eigen nummers. Daarnaast heeft hij zijn ambassadeurschap ook aangegrepen om de jaren ‘70-punkbeweging in zijn thuisstad Utrecht in kaart te brengen. Onder de naam Utreg Punx wordt een verzamelalbum uitgebracht met Utrechtse punkbands uit de periode 1978 tot 1982. Zelf speelde hij in die periode in Blitzkrieg, The Duds en Hi-Jinx. Bij het samenstellen van het album kreeg Spinvis hulp van drie vooraanstaande verzamelaars en ooggetuigen uit die tijd: Jeroen 'Buffel' Meijerink, Jeroen Vedder en Robbert Bleys.

Utreg Punx verschijnt 12 juni op vinyl, in een klaphoes, met voetnoten en fotografische tijdsbeelden op het RE-label van Excelsior Recordings. Bij het album zit een een fanzine én een 4-track EP waarop Spinvis vier Utrechtse punk-klassiekers covert. Die EP Fuck the Originals staat sinds gisteren ook online. Van The Nixe’ ‘You Say’ heeft Spinvis een remix gemaakt, de nummers van Coïtus Int., Lullabies en Noxious zijn door hem gecoverd of - zoals op de hoestekst staat - ‘verspinvist’.

In 1992 heeft een aantal direct betrokken een sfeerbeeld geschetst van de toenmalige punkscene in de documentaire ‘Utreg Punx, punk in Utrecht ‘79 - ‘82’.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12