Spinvis ambassadeur Record Store Day 2021

Nederlandse troubadour brengt exclusieve EP uit

Klaar om je vinylcollectie weer aan te vullen met bijzondere releases? Want jawel, Record Store Day licht weer in het verschiet, en niemand minder dan Spinvis is de ambassadeur van de Nederlandse RSD 2021. Speciaal voor die gelegenheid verschijnt de exclusieve 7” inch Sunon - Esperanto op knalgeel vinyl met vier nieuwe nummers van zijn hand. De eerste 5.000 kopers ontvangen de 7" inch gratis. Spinvis: ‘Het heet 'Sunon', dat is Esperanto voor zon’, vertelt de zanger. ‘Het is zomers en als je het vastpakt verbrand je je vingers bijna aan de zon! Dat leek mij een goed zomers cadeau omdat de RSD Drops dit jaar op 12 juni en 17 juli vallen.’

Het zal niemand verbazen dat Spinvis een groot liefhebber van vinyl is. ‘Ik ben 60! Ik weet niet anders. Ik ben opgegroeid met vinyl. Het mooie is dat elke kras je eigenlijk dierbaar wordt. Het is jouw kras en die hoort bij jouw muziek.’ In de vormgeving van zijn vinylplaten stopt hij veel werk: Trein, Vuur, Dageraad bijvoorbeeld, met die prachtige tekeningen waarmee je de hoes kon veranderen.

Voor Record Store Day heeft de Nederlandse troubadour naast die exclusieve EP nog een verrassing in petto: hij is betrokken bij de Record Store Day release Utreg Punx, een verzamelaar vol Utrechtse punk uit de periode 1978 tot 1982, samengesteld met Buffel, Robbert Bleys en Jeroen Vedder. Als bonus zit er nog een EP bij met vier covers van Spinvis' hand.

Record Store Day vindt dit jaar plaats op twee data: 12 juni en 17 juli. Meer Spinvis? Lees ook over de geheime muzikale geschiedenis van Erik de Jong en check hier onze top 74 van Spinvis.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12