3voor12 Utrecht

dB’s mag tot 1 mei 2024 in het CAB-gebouw blijven

Huurtermijn is voor de laatste keer verlengd

Een paar weken geleden meldden we dat dB’s tot 1 december in het CAB-gebouw zou mogen blijven. Vandaag is bekend geworden dat daar nog vijf maanden bijkomen. In een brief aan de gemeenteraad schrijft wethouder Eelco Eerenberg dat de huurtermijn (opnieuw) verlengd is, nu tot en met 30 april 2024.

Hier lees je de meest recente ontwikkelingen in dit dossier.

Mede op verzoek van de gemeenteraad is Eerenberg (Ruimtelijke Ordening) in gesprek gegaan met het consortium Cartesius over het verlengen van de huurtermijn van dB’s in het CAB-gebouw. Deze projectontwikkelaar is bezig om woningen rond dB’s te realiseren en is inmiddels ook de eigenaar van het monumentale CAB-gebouw, waar straks ook gebouwd gaat worden. De huur van dB’s zou oorspronkelijk op 1 november (morgen) aflopen, maar was dus al met een maand verlengd.

Het consortium heeft de huurtermijn nu verlengd tot en met 30 april 2024. Voor een ‘laatste’ keer staat er ook bij, om geen misverstanden te laten bestaan. “Daarmee ontstaat ruimte voor partijen om te komen tot een duurzame oplossing voor dB's”, laat Eerenberg weten. Ondertussen lopen de gesprekken over de verhuizing naar Vlampijpstraat 63 nog. Die zijn volgens Eerenberg constructief. De wethouder informeert de gemeenteraad later over de stand van zaken van de verhuizing naar de nieuwe locatie. Wordt wederom vervolgd dus.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12