3voor12 Utrecht

dB’s mag tot 1 december in het CAB-gebouw blijven

Gesprekken tussen partijen over nieuwe locatie lopen nog

The saga continues. dB’s kan een maand langer in het CAB-gebouw blijven. Voor de zomer was de uiterste datum 1 november 2023, deze week liet het oefencomplex/podium weten dat dat 1 december wordt. Eén maand verlenging is niet veel, maar het is iets.

Hier lees je de meest recente ontwikkelingen in dit dossier.

“Binnen enkele weken horen we of we nog enkele maanden langer kunnen blijven”, zegt dB’s in datzelfde bericht. Dat laatste is nog veel belangrijker dan de ene maand die ze er nu bij krijgen. De beoogde nieuwe locatie op de Vlampijpstraat moet immers nog verbouwd worden, om daar (onder andere) oefenruimtes en een concertzaal te realiseren. Zo’n verbouwing is natuurlijk niet in een paar weken geregeld. Als dB’s in de tussentijd dicht zou moeten, kan dat weleens het einde betekenen van deze muzikale broedplaats die zo belangrijk is voor de Utrechtse muziekscene.

Ondertussen duren het onderzoek naar de nieuwe locatie en de gesprekken daarover langer dan verwacht. In een raadsbrief van 7 juli gaf wethouder Eerenberg aan dat hij de gemeenteraad in september opnieuw zou informeren over de ontwikkelingen rond de nieuwe locatie. Op 10 oktober liet hij de raad echter weten: “De gesprekken tussen de betrokken partijen lopen, maar zijn nog niet afgerond. Na de afronding zal ik u berichten over het doorlopen proces en de inhoudelijke afspraken.”

dB’s is ondertussen hard aan de slag om op korte termijn concerten en andere evenementen van de grond te krijgen voor de maand november. In verband met de onzekere situatie over het wel of niet langer mogen blijven, was het niet mogelijk om acts voor deze maand te boeken. Houd de agenda van dB’s in de gaten of volg onze wekelijkse live tips om te zien waar je in november naartoe kunt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12