Op 26 januari was het dan zo ver, de eerste Club 3voor12 Utrecht van 2023. Om het nieuwe jaar te openen stonden Lizet Aviva, Rosa van Bommel en Cavolo Nero op het podium van dB’s. De drie acts beloofden veel goeds voor het nieuwe muzikale jaar.

Lizet Aviva
De avond wordt geopend door de warme klanken van Lizet Aviva en haar band. De zangeres bracht eind vorig jaar haar debuut-EP In My Backyard uit, met indiefolksongs over het zijn van een dromer in deze snel draaiende wereld. Lizet neemt het publiek in dB’s vanaf het eerste moment mee in haar gemoedelijke stemming met nummers als ‘Silence Is A Siren’ en ‘Overdressed, Unprepared’. Haar zwaardere stem in combinatie met het folky gitaarspel werken goed samen en zorgen voor een echt indiegevoel. Zelf zit de zangeres er goed in, zo goed dat één van de snaren van haar gitaar het begeeft. Maar met een grapje ertussen speelt ze gewoon door en geniet het publiek nog evenveel van haar als voor dit incidentje. Zo zetten Lizet en haar band een charmerende show neer.

 

Rosa van Bommel
De tweede act van de avond is Rosa van Bommel. Samen met haar band brengt ze Nederlandstalige nummers met activistische en filosofische teksten, waarmee ze de voetjes van de vloer krijgt. Met onder andere gebruik van trompet en viool zet de hele band een energieke show neer. De jonge zangeres maakt met haar stevige sound en felle teksten duidelijk aan het publiek: “we zijn zo fucking vervangbaar!” – een keihard statement waarop gedanst kan worden. Ook zingt ze over knettersuiker, en geeft ze het publiek tussendoor even een adempauze met het ingetogen ballad ‘Tussen Sterren En Systemen’. Met beelden van ontploffende auto’s en hypnotiserende figuren, en een lachende cavia als publieksopwarmer, is het een explosieve act.

Cavolo Nero
De zaal lijkt nog een paar graden warmer te worden na de explosie van Rosa van Bommel wanneer de zeskoppige band Cavolo Nero het podium betreedt. Met hun warmbloedige grooves maakt de band er één groot feest van. Met hun gelijknamige debuut-EP heeft Cavolo Nero een eigen sound gecreëerd door psychedelische funk te combineren met afrobeat en lichte synthesizertjes. Dat hier swingende nummers uit voortkomen blijkt ook uit de songtitels, zoals ‘Forbidden Fruit’ en ‘Seaweed’. Deze zomerse sferen maken het dan ook onmogelijk om stil te blijven staan tijdens de show, ook voor de jongens zelf. Ieder bandlid lijkt een eigen geluid (en dansmove) te hebben dat allemaal samenkomt in de nummers. En ondanks hun ruime bezetting haalt de band ook nog eens iemand uit het publiek die mee mag spelen op de tamboerijn, waardoor het zowel op het podium als in de zaal nog gezelliger wordt. Op naar de zomer, als het aan deze Utrechtse band ligt.

Gezien: Club 3voor12 Utrecht januari met Lizet Aviva, Rosa van Bommel en Cavolo Nero, donderdag 26 januari 2023 @ dB’s, Utrecht