Het Utrechtse PIZZA KNIFE presenteerde op zaterdag 5 maart zijn laatste album Magnet People. Onze fotograaf Sabrine Baakman moshte mee en maakte ondertussen ook een fotoverslag.

De Utrechtse trashy garage punkers PIZZA KNIFE hebben tijdens de pandemie niet stilgezeten. In oktober 2021 verscheen een cassette van een eerdere live sessie met illustrator Bob Mollema, wat op een goede manier gevierd werd. Diezelfde maand bracht de band ook een nieuw album uit: Magnet People. Een releaseshow was in die periode niet mogelijk, maar dat werd op zaterdag 5 maart in dB’s goedgemaakt.

Het coronaspook achtervolgde deze show overigens nog wel. Onze schrijver zat in quarantaine met een positieve test en ook enkele leden van de beoogde supportact Forbidden Wizzards waren geveld door corona. Voor hen in de plaats mocht de Utrechtse punkband Mondroof het spits afbijten.

De tweede act was het ook uit Utrecht afkomstige trash/blues/garage/punk duo (doorhalen wat niet van toepassing is) El Zombie. De band stopte zijn set echter halverwege door gebrek aan focus bij zanger/gitarist Erwin. Oh well, dan maar snel door met PIZZA KNIFE. Eerst kort de feiten: de nieuwe plaat is dus al even uit, de cover is ontworpen door grafisch ontwerper/kunstenaar Max Kisman, die een residentie bij printshop Kapitaal heeft gedaan, en de leden van PIZZA KNIFE hebben de hoes zelf gedrukt bij datzelfde Kapitaal.

(tekst gaat verder onder de foto, en daar vind je ook de andere foto's)

De show zelf was als vanouds: lekker moshen, stagediven en crowdsurfen in een volle zaal. Ditmaal geen verkleedfeestje van de band (zoals kippenmasker of space suit), al gingen er bij PIZZA KNIFE-zanger Rutger de Boer wel enkele kledingstukken uit. Wat vooral duidelijk werd is hoe iedereen dit gemist heeft.

Gezien: PIZZA KNIFE release show, met Mondroof en El Zombie, zaterdag 5 maart 2022 @ dB’s, Utrecht