Op donderdag 28 oktober was er weer een editie van onze eigen showcaseavond Club 3voor12 Utrecht. In een uitverkocht dB’s speelden Duimalot en Two and a Half Girl.

Sinds een aantal maanden organiseren we onze Club 3voor12 Utrecht showcaseavonden weer op een enigszins normale manier. We doen daar min of meer wat we altijd al deden: het programmeren van (meestal) drie opkomende of soms al iets verder zijnde lokale acts. We kijken vooral naar wie er op dat moment goed bezig is en niet zozeer naar genres. In het verleden heeft dat al tot opvallende combinaties geleid op een Club-avond. Wat dat betreft spande deze oktober-editie van tevoren misschien wel de kroon. Op de line-up stonden de Utrechtse rapper Duimalot én de Utrechtse post-hardcore band Two and a Half Girl. In de praktijk pakte dat echter verrassend goed uit, met een enthousiast dB’s als resultaat.

Gary ‘Duimalot’ Gravenbeek is een veelzijdig artiest: hij danst, acteert èn maakt muziek. Voor dat laatste staat hij vanavond in dB’s. Voordat de deuren van de zaal open gaan, staan er al veel fans en vrienden te wachten om hem te zien. Tijdens de show wordt ook duidelijk waarom. De basis van zijn set is boom bap, maar Duimalot varieert ook met uitstapjes naar trap en een track die meer naar techno gaat. Samen met de tweede MC Kiddy gaat hij hard op de door DJ Jolani Jones verzorgde beats. Duimalot is een performer die niet bang is voor het podium. Na een aantal tracks nodigt hij de fans van Two and a Half Girl, die zich al achterin de zaal verzameld hebben, uit om ook naar voren te komen. Ook de praatjes tussendoor zijn, hoewel hij zegt daar niet echt van te houden, goed geplaatst. Met “Autotune is de beste aankoop van mijn leven” krijgt hij ook de lachers op zijn hand. Zijn eerste ‘officiële’ singles zijn pas dit jaar verschenen, maar er gaat vast meer komen.

(Tekst loopt door onder de foto's)

Duimelot


Post-hardcoreband Two and a Half Girl stond al een tijdje op ons lijstje, maar mede door corona was het er nog niet van gekomen. Ook voor het Utrechtse vijftal heeft een behoorlijk aantal fans zich verzameld. De band zet een stevige mix neer van hard- en metalcore met, op zijn tijd, ook melodieuze stukken. Daarmee hebben ze al indruk gemaakt op de Popronde en verschillende festivals. Met haar krachtige stem zorgt frontvrouw Juliët van de Laak voor veel power. Een subtiel detail is dat de andere bandleden op een aantal momenten ook zingen, waardoor de liedjes nog net wat pakkender worden. Mooi moment in de set is de shout out van gitarist Daan Lutgerink naar (de set van) Duimalot, die zelf vlak voor het podium staat. “Hiphop, punk en metal. Het is allemaal hetzelfde. Je praat over je gevoelens en je gaat los.” Er is een verbroedering tussen de beide fanbases want voor het podium gaat een deel de bezoekers die voor Duimalot kwamen ook los op de nummers van Two and a Half Girl. Wie weet zit er in de toekomst wel een collab in. Two and a Half Girl sluit af met een intieme, akoestische versie van hun allereerste single ’Something New’, waarin de band nog maar eens laat horen dat ze naast de power ook goed kunnen zingen.

Two and a Half Girl

Gezien: Duimalot en Two and a Half Girl tijdens Club 3voor12 Utrecht dichtbij oktober, donderdag 28 oktober 2021 @ dB’s, Utrecht