We hebben er twee jaar op moeten wachten, maar het is eindelijk zover. Het nieuwe album van de uit Utrecht afkomstige band verscheen op 15 november. Ter gelegenheid van de release was er een pre-party in platenzaak Plato, waar fans de kans kregen om de cd of LP te kopen en te laten signeren door de band. Ook kon er Kensington-merchandise aangeschaft worden en werden de laatste 250 kaarten voor de releaseshow in TivoliVredenburg verkocht. We waren erbij om een indruk te krijgen van de sfeer, de fans en hun eerste reactie op de nieuwe muziek.

Van Twente tot Limburg, de lange rij voor Plato bevat Kensington fans uit alle uithoeken van het land. Vol spanning staan ze te wachten tot de deuren van de Utrechtse platenzaak opengaan. Hopend dat het de lange reis waard is geweest staan sommige mensen al meer dan twee uur buiten in de kou te wachten. Iets voor acht gaan de deuren open en wordt de rij mensen in tweeën gesplitst: mensen voor een concertkaartje voor de releaseshow en mensen voor een album met een handtekening.

Plato is goed voorbereid, heeft 160 cd’s en 200 vinylexemplaren op voorraad en alle medewerkers zijn ingezet. Zonder geduw en getrek krijgt iedereen de kans om een glimp op te vangen van de band die achterin de winkel heeft plaatsgenomen. Het nieuwe album Time draait op de achtergrond, foto’s met de band worden genomen en handtekeningen op cd’s, LP’s en zelf meegebrachte gitaren gezet. De eerste reacties op de nieuwe tracks zijn positief en de sfeer is gemoedelijk. Een succesvolle avond voor zowel Plato als Kensington.

De rij voordat de winkel open ging

Kensington

Er kunnen cd's, platen en kaartjes voor de releaseshow in TivoliVredenburg gekocht worden.

Fan!

In gespannen afwachting.

Aan het werk

De buit is binnen