Tweetakt neemt je dit jaar mee op reis door het zwarte gat. Met een enorm divers programma biedt het festival, dat op 29 maart van start gaat, muziek voor iedereen. 3voor12 Utrecht zet zeven acts in de spotlights die afwijken van het bekende. Laat je verrassen en spring met 3voor12 Utrecht en Tweetakt het zwarte gat in.

29 maart - Rarri Jackson 20:30 uur

Moshpit in en gaan: het lijkt erop dat de eerste Tweetakt-vrijdagavond vol energie gaat zitten. Neem nu bijvoorbeeld Rarri Jackson. Hij werkt vaak samen met de jongens van ANBU, bracht vorig jaar zijn debuutalbum uit en designt zijn eigen kleding. Deze Eindhovenaar maakt vol energie beladen tracks met grappige lyrics. Hij stond daarnaast in het voorprogramma van Joost waarmee hij ook de catchy track ‘Friesland’ maakte. Maak je borst maar nat!

Ook te zien deze avond: Jiri11, Jantje en Gimbrère

3 april - Hilde Wollenstein met Wytze de Swart 20:30 uur & FELBM 21:30 uur

Wat krijg je als je Hilde Wollenstein, een componist uit de noise en rave-scene, combineert met Wytze de Swart, een klassiek saxofonist? Een spannende, onverwachte muziekset waarbij saxofoonspel wordt gecombineerd met electronica en Russische drone synthesizers (?!).  Een intrigerender voorprogramma kan FELBM zich niet wensen. De Utrechtse Eelco Topper speelt onder de naam FELBM namelijk een thuiswedstrijd met zijn nieuwe instrumentale set waar hij zijn voorliefde voor jazz roots en electronische hedendaagse muziek combineert. In de Podiumkas zal hij zijn nieuwe project voor één van de eerste keren spelen. En als dat net zo’n goede show wordt als de muziek op de twee eerder verschenen EP’s, dan bloeit er iets prachtigs op de Neude.

4 april - Feng Suave 22:00 uur

Psychsoulpopband Feng Suave is perfecte luistermuziek voor op de donderdagavond. De band rijgt soulvolle vocalen en virtuoos gitaargetokkel aaneen tot een geluid dat perfect in balans is. Drankje in je hand, ogen dicht en genieten tot de laatste noot!

Ook te zien deze avond: City Park

6 april - Yallah Yallah: DYAR 16:00 uur

De moderne én traditionele Arabische klanken van DYAR staan garant voor een zaterdagmiddag vol bezwerende muziek. De naam van deze vierkoppige band betekent 'huis' in het Arabisch en staat prachtig symbool voor het doel van de muzikanten. Zij creeëren namelijk een plek waar Arabische en Westerse muziek samenkomen. Laat je verrassen door een verfrissende combinatie van traditionele Arabische volksmuziek met jazz, hiphop en nog meer Oosterse en Westerse muziekstijlen.

10 april - 010 020 030, 20:00 uur

Je leert gegarandeerd spannend nieuw opkomend talent kennen tijdens deze showcase avond van popopleidingen uit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Wat je kunt verwachten? Onder andere absurde teksten die worden gecombineerd met dansbare beats van de hand van Le Motat. Ben je meer van de indiepop? Dan is de Rotterdamse KUZKO wat voor je met hun eigenzinnige poptunes.

Ook te zien deze avond: Alchi, FOSS en Wies

11 april - 3voor12 Utrecht presenteert 20:30 uur

De getalenteerde Robin Kester creëert met haar gitaar droomwerelden met een duistere ondertoon. Gewapend met een door diverse muziekpers geprezen EP 'Peel the Skin’, staat deze Utrechtse klaar om te verbazen. Op dezelfde avond staat Real Derek met hun eerste liveshow. Het project van Doortje Hiddema (LGHTNNG) en Roy van Rosendaal (Figgie) debuteerde op Valentijnsdag met hun single, over het verstoppen van problemen in, jawel, een ‘Gucci Bag’.

Ook te zien deze avond: LOVE COUPLE

12 april - Amartey & The Band Recraft 22:15 uur

Dansend het festival afsluiten? Amartey & The Band Recraft laten hun kneitergoede afropop klinken in de festivalkas. Met een mix van reggae, r&b en hiphop maakt de rasperformer zonnige muziek waar zeker op gedanst kan worden.

Meer, meer, meer

Naast deze acts staat er dit jaar natuurlijk nog veel meer. Zo kunnen de indie liefhebbers hun kost op bij Van Common en Utrechtse indie-pop diva Amber Arcades. Voor de urban fijnproever is er niet alleen een show van Josbros en Snelle, maar ook Yung Nnelg. Check de 3voor12 Tweetakt playlist hiernaast voor meer muziektips!

Te zien: Tweetakt Festival (29 maart tot en met 14 april), met Rarri Jackson, Feng Suave, DYAR, FELBM, Robin Kester, Real Derek, Amartey & The Band Recraft @ De Neude