Speciaal voor jullie kerstplaylists hebben we drie actuele liedjes van Utrechtse artiesten uitgezocht waarmee je alle kanten op kunt. Of je nou wilt dansen, beschouwen of discussiëren, het passende ‘kerstnummer’ zit er tussen.

NoKoFi - Witte Kerst

De kerstsingle van NoKoFi beleefde zijn live-debuut een beetje vroeg, tijdens de november-editie van Club 3voor12 Utrecht, maar het nummer past nog steeds bij alle kerstmomenten waarop er gedanst of ontregeld moet worden. Tip van de band: “Dit nummer kan je aanzetten op verschillende gelegenheden zoals bijvoorbeeld op een van je 7 kerstdiners (familie #1, familie #2, vriendengroep #1, #2 en #3, je werk, lover #1, lover #2).“

Ode to the Quit - Chime

Het is lang geleden dat we iets van Ode to the Quiet hebben gehoord. De band is nog actief want half december speelden ze in EKKO, als support bij Lightning Dust, en op kerstavond verscheen een nieuw nummer online. ‘Chime’ is vorige maand op een koude winterdag opgenomen in een kerk. Mede door het gedragen pianospel en de gedubbelde zang, die daardoor iets weg heeft van een koor, past dit nummer wat ons betreft perfect bij kerstmis.

Feitenfabriek - Meer of Meer

De nieuwe single van Feitenfabriek, ‘Meer of Meer’, verscheen de middag voor kerstavond. Op zijn facebook-pagina schreef Casper Broekaert er het volgende over: “Geheel in lijn met menig kerstgedachten/nieuwjaarsresolutie deel ik deze lyricvideo van mijn nieuwe single Meer of Meer. Misschien is het een goede gespreksstarter voor tijdens het kerstdiner of juist de afleiding die je zoekt terwijl je moederziel alleen op de bank een fles wijn soldaat maakt.”