Ab al Tamimi is een bekend gezicht in de Utrechtse muziekscene. Je komt hem niet alleen tegen bij allerlei shows – vooral in de meer underground podia – maar hij heeft ook nog eens super veel hobby’s: zanger/gitarist in de band Rogue Minor, fotograaf bij optredens en festivals, filmer van optredens, maker van videoclips en knutselaar aan motoren. Sinds kort is daar nog iets bijgekomen. Op donderdag 25 april organiseert hij in brewpub De Kromme Haring de eerste show met zijn nieuwe boekingskantoor Minor Rogue Bookings. Nieuwsgierig naar waar hij de tijd voor alle die activiteiten vandaan haalt spraken we met hem af. Gelukkig bleek er in zijn agenda nog een gaatje te zitten.

‘Had je nog niet genoeg hobby’s?’ is onze openingsvraag. Al Tamimi moet lachen. “Alles hangt met elkaar samen”, zegt hij wat serieuzer. “Ik heb tien jaar geleden al eens een hardcoreshow georganiseerd in ACU: de bands geboekt, geflyerd, alles. Dat was best wel succesvol. De band speelde daar zijn laatste show van de tour en ging daarna uit elkaar. Daarna heb ik dat ook voor mijn eigen band gedaan, maar dat was minder leuk. Ik vind het lastig om mensen mijn eigen dingen door de strot te duwen. Dat doe ik liever voor iets waar ik gewoon enthousiast over ben.”

Ondanks dat er in Utrecht al veel gebeurt, heeft Al Tamimi het idee dat er nog wat mist. De shows die hij gaat organiseren, moeten een aanvulling zijn op het reguliere aanbod. “Hier in Utrecht is niet zoveel te doen in de ondergrondse indie. Een beetje wat Mondays doet, alleen zijn die avonden niet zo vaak. De sub van de subcultuur. Schurende maar wel gemeende muziek.” Aanbod is er genoeg: “Ik krijg veel mails van bands die iets zoeken of vragen of ik nog iets weet.”

Hij doet alles grotendeels alleen, hoewel hij heeft wel wat hulp heeft. De posters worden door iemand anders gemaakt en De Kromme Haring regelt de PA, zorgt voor het eten voor de bands en betaalt de posters. De flyer van de eerste show is overigens een mooi voorbeeld van het overkoepelende waar hij het eerder over had: op de achterkant staat een flyer van dB’. De flyer van zijn eigen show in De Kromme Haring is ontworpen door een muzikant die op die dB’s-show speelt, waarbij Al Tamimi met zijn eigen band dan weer de support doet. Veel hangt met elkaar samen.

De shows die hij wil boeken zijn niet alleen in De Kromme Haring, maar kunnen overal plaatsvinden. “De Kromme Haring wil circa één keer in de maand een show. Voor hen is dat voldoende”, licht hij toe. “Zelf wil ik vaker. Ik heb al geprobeerd om Karl Marks ook op andere plekken weg te zetten. De dag die ze nog vrij hebben is echter een lastige. Ik heb wel nieuwe contacten opgedaan en kan ook dingen regelen voor andere bands.” Karl Marks doet zijn eerste show in Europa. De andere band van de avond, 52 Hertz Whale uit Bratislava, komt uit het netwerk van Koen ter Heegde van Subroutine records. “Zo hebben we samen een mooie avond neergezet met exclusieve optredens van twee bands, waarvan het maar de vraag is of ze nog een keer in Utrecht komen spelen.”

Ondertussen is Al Tamimi ook al bezig met de volgende shows. “De eerstvolgende editie is op 21 september en misschien komt er in mei nog een show. Dat optreden is van een wat minder bekende band. Ik moet daarom nog even bekijken welke locatie dat wordt.”