Club 3voor12 Utrecht is onze maandelijkse showcase-avond in dB’s, waarop we drie opkomende bands uit de regio presenteren. Op de eerste editie van het nieuwe seizoen krijg je noise-grunge van Black Monsoon, psychedelische pop van Blue Marble en garage rock van HAND. We beginnen om 20.30 uur en de entree is pay what you want.

Black Monsoon

De noise-grunge band Black Monsoon blaast je van je schoenen. Met het motto "Alles moet kapot!" laten ze de zaal niet heel. In oktober komen ze met hun debuut-EP, maar eerst spelen ze nog een paar shows, waaronder deze bij ons in de club.

Invloeden van: Sonic Youth, PJ Harvey en Blood Red Shoes.

Blue Marble

De psychedelische pop van Blue Marble is muziek waar je meteen blij van wordt. De band heeft vorig jaar een EP uitgebracht die door Martijn Groeneveld (Blaudzun, Klangstof, John Coffey) is geproduceerd. In mei hebben ze gespeeld bij 3FM en deze maand staan ze bij ons in de club.

HAND

De garage band HAND is sinds dit jaar onderdeel van het Haarlemse undergroundlabel Geertruida. Vorig jaar kwamen ze met de eerste plaat die onlangs opnieuw op cassette is uitgebracht. Het Haagse Submarine Festival beschouwde dit album als een van de meeste onderschatte Nederlandse releases van afgelopen jaar. Verwacht veel invloeden van Thee Oh Sees en METZ. Stevige garage rock.

LET OP: Eerdere seizoenen startte de avond om 21.15 uur, maar vanaf dit seizoen beginnen we vroeger, namelijk om 20.30 uur. Ben op tijd om niks te missen!

Te zien: Club 3voor12 Utrecht september met Black Monsoon, Blue Marble en HAND, donderdag 27 september 2018, 20.30 uur @ dB’s, Utrecht. Entree is op basis van pay what you want.