Zaterdag 20 oktober zijn er in Amersfoort weer talloze gratis bands te beluisteren. Op de Amersfoortse editie van de Popronde staan dit jaar meer dan 30 acts, die je allemaal gratis kunt bezoeken. De Popronde is vooral bedoeld om interessant nieuw talent te ontdekken, dus de ware avonturier laat zich verrassen door lukraak binnen te lopen bij Velvet Music, Onder de Linde, Van Zanten of de Boothill Saloon. Voor degenen die door de bomen het bos niet meer zien en toch wat meer houvast willen, hebben wij zeven tips.

Wie: Thaïti
Tijd: 16:30
Locatie: Velvet Music, Havik 7

Gooi worldbeat, R&B, postpunk en 80’s disco in de blender, doe er een rietje en papieren parapluutje bij en je hebt de kleurrijke cocktail die Thaïti heet. Hou je koffie goed vast bij deze tropische verrassing, want het kan zomaar dat je buurman wordt gegrepen door de groove en niet meer stil kan blijven zitten.

Wie: Van Common
Wanneer: 20:30
Waar: FLUOR, Oliemolenhof 22

Van Common wordt al veel gestreamed in Los Angeles en New York. De liedjes van de Amsterdammer Sebastiaan van Ravenhorst hebben dan ook een sound die het daar goed doet: goede popliedjes met een mengeling van shoegaze en fijne gitaarpartijen. Zoals laatste single ‘Moonlight Blue’. Live is het wat feller met de nadruk op het shoegaze geluid.

Wie: LOVE COUPLE
Tijd: 21:30
Locatie: Van Zanten, Bloemendalsestraat 2

Het vierkoppige Love Couple valt op door het karakteristieke frontduo, de synths en hun bijdehante 90's attitude. Door een eigenzinnige zangeres en zingende drummer, diepe bas sound en grungy gitaarwerk blijft de band continu aan je lippen hangen. Denk aan een mix van Wavves, Bombay en Nena.

Wie: Faradays
Tijd: 22:00
Locatie: Onder De Linde, Appelmarkt 15

Het gaat lekker met Faradays, de dromerige indie-electro band rond Karindra Perrier. Voor de zomer zagen we de band al een paar keer spelen in hun thuisstad Utrecht, terwijl er nog geen materiaal uit was. Inmiddels is er een eerste single, ‘Real’, een mooie live-video van tweede single ‘Promise’ en een hele reeks Popronde shows. Inspiraties zijn onder andere St. Vincent en SOHN, maar ook Lorde en Maggie Rogers.

Wie: Karel
Tijd: 22:00
Locatie: FLUOR, Oliemolenhof 22

Energieke stuiterbal Karel veroverde eerder dit jaar al menig hart met zijn 80’s synthpop, die hij koppelt aan onvermoeibare capriolen op het podium. Op Down The Rabbit Hole bewees hij zich een waar fenomeen. Het kan niet anders of Karel zal FLUOR nog eens even helemaal op zijn kop zetten. Springen!

Wie: TAPE TOY
Tijd: 23:15
Locatie: Boothill Saloon, Krankeledenstraat 12-16

TAPE TOY is één van de meest geboekte bands tijdens deze Popronde. De Amsterdammers hebben elkaar op het Amsterdams Conservatorium leren kennen. Het viertal mixt springerige muziek met harde gitaren, slimme synths en maffe wendingen. De liedjes zijn sterk en in Roos van Tuil hebben ze een zangeres met een goede stem en die zich op een podium heel goed thuis voelt.

Wie: Ziggy Splynt
Tijd: 0.00 uur
Locatie: De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13

De alternatieve rockband Ziggy Splynt heeft zich de laatste twee jaar in Utrecht behoorlijk laten gelden. De band rond Bart Huskes koppelt grote refreinen, verrassende ritmes en zware gitaarriffs aan een ijzersterke live-show. Dit voorjaar maakte de band een doorstart met twee nieuwe bandleden, die door de vele shows daarna al helemaal ingespeeld zijn.

 

Bekijk het volledige programma hier.

Te zien: Popronde Amersfoort, zaterdag 20 oktober @ diverse locaties