De tiende editie van het gratis festival Le Mini Who zal op zaterdag 10 november weer voor veel keuzestress zorgen. Vierendertig artiesten telt de line-up van het satellietfestival van grote broer Le Guess Who?. Dit jaar spelen zij niet op de Voorstraat, maar in een geheel ander gedeelte van de stad; Rotsoord. Dit betekent nieuwe locaties met meer ruimte. Een grotere kans dat je de artiest die je op het oog hebt in volle glorie kunt meemaken! Deze shows mag je wat ons betreft niet missen.

KIEFF

Wat: Vrolijke lo-fi
Wanneer: 14.45 – 15.15
Waar: De Helling Foyer


Deze vijfkoppige Leidse garageband maakt vrolijke lo-fi nummers met pakkende gitaarriffs en melodieën die soms ontspruiten in noise. Met genoeg EP’s en demo’s op zak past de stijl van de heren uitstekend bij De Helling. Met invloeden van Nirvana, Anakin Skywalker en Michael Schumacher weet je natuurlijk dat je goed zit.

Laplander 

Wat: Lome space-indie 
Wanneer:  15.45 – 16.15
Waar: Taplokaal Gist


Twee singles zijn er nu te beluisteren van deze Rotterdamse band. Zelf beschrijven ze de muziek als indierock. Het dromerige en lome gevoel dat de muziek met zich meebrengt laat duidelijke Suuns-invloed horen. Een hele fijne band om je eerste biertje van de dag bij te nuttigen. En laat deze show nou in een taplokaal zijn... Proost!

Price

Wat: Psychedelische folk met garage-inslag
Wanneer: 16.00 – 16.30
Waar: De Helling Foyer


Geen onbekende gezichten op het podium in de Helling tussen vier en half vijf. Het voormalige Creepy Karpis (met o.a. bandleden van Korfbal) staat nu onder de naam Price op Le Mini Who?. Ze spelen eigenwijze psychedelische folknummers met garage-inslag, die absoluut niet vervelen. Het Groningse viertal speelt binnenkort ook in EKKO, maar nu zie je ze al voor niks.

Car Pets

Wat: Utrechts indierocktrio
Wanneer: 17.30 – 18.00
Waar: Koffie Leute


Dit Utrechtse trio, eerder bekend als Niek Pronk, heeft begin dit jaar hun eerste EP Drive Without Snake uitgebracht. Het is een bundeltje van zes indierocknummers waarin meerdere genres geraakt worden, maar de herkenbare stem van zanger/gitarist Niek Pronk rijgt zich als een rode draad door de liedjes.

Aestrid

Wat: Postpunk van stadslievelingen
Wanneer: 18.00 – 18.30 
Waar: NE:EL


Ooit genomineerd voor Beste Live Act door 3voor12 en dus een die in dit rijtje tips niet mag missen: het Utrechtse Aestrid. Meeslepende postpunk met een vol geluid dat zowel gevoelig als ruig kan zijn. Eind 2018 wacht ons nieuw materiaal en dit weekend kan je Aestrid spotten in NE:EL.

Ghost Bag & Tine Fetz

Wat: Verstilde tokkelliedjes
Wanneer: 17.45 – 18.15
Waar: Kinderboerderij Nieuw Rotsoord


Dit najaar stonden de Nederlandse Ghost Bag (Nick Jongen) en de Berlijnse Illustrator Tine Fetz in Koffie Leute waar ze een intieme show gaven. De samenwerking heeft een prachtige bezielende, rustige plaat gebaard met bijpassende illustraties. Ben je een liefhebber van Sufjan Stevens? Kom dan tot bezinning op de Kinderboerderij.

Lena Hessels

Wat: Zeventienjarige poëet 
Wanneer: 19.00 – 19.30
Waar: Tafelboom

De release party voor haar debuutalbum Billow moet nog plaatsvinden, maar op Le Mini who? zal de zeventienjarige Hessels al een show weggeven. Als dochter van Terrie Hessels van The Ex, kan je je voorstellen dat muziek haar met de paplepel ingegoten is. Verwacht intieme poëtische nummers in de geest van Cat Power en Grouper.

Lewsberg

Wat: Stoïcijns rammelende postpunk
Wanneer: 19.30 – 20.00
Waar: De Helling Foyer

Eerder dit jaar speelde Lewsberg in het voorprogramma van Ought. Dat past wel bij de postpunk die deze groep maakt. De praatzang van frontman Arie van Vliet en de repetitieve sound geven de stoïcijnse Rotterdammers een uniek geluid. Aanrader voor liefhebbers van Parquet Courts en, ja, Ought dus.

Pig Frenzy

Wat: Heftige garagerock
Wanneer: 22.15 – 22.45
Waar: De Helling Foyer


De energieke Rotterdamse band Pig Frenzy komt je heftig als een onverwachte natuurramp wakker schudden. De groep maakt intense garagerock met surf- en punkinvloeden. Een goed recept voor een moshpit en gegarandeerd een leuk half uur.

Spill Gold

Wat: Bezwerende grooves
Waneer: 22.45 – 23.30
Waar: NE:EL

Tegen het eind van de dag speelt de Amsterdamse band Spill Gold. Met bezwerende ritmes en mysterieuze synths zal dit drietal je proberen in trance te brengen. De band wordt gevormd door zangeres/gitarist Rosa Ronsdorf, drummer Nina de Jong en toetsenist/zangeres Jessica Tucker. Als inspiratiebron noemen ze Beak>, waar ze later deze maand het voorprogramma voor doen. 

Te zien: Le Mini Who? @ Rotsoord, 11 november 2018. Met Blue Crime, Howart, Floris Bates, The Kaak, Spill Gold, Clasine, KIEFF, DJ HAGY, The T.S. Eliot Appreciation Society, Dusty Stray, FFOOSS, Laplander, Price, Queen of the Meadow, The Irrational Library, Geronimo, Christopher Walkman, Michiel Klein’s Requiem for the Avant-Gardistic State, Levi Noah, Steve French, Car Pets, Ghost Bag & Tine Fetz, Aestrid, Difficult, Cisterns, onzekere guy, Lena Hessels, JaapJaapJaap, Lewsberg, J.C. Thomaz & The Missing Slippers, Afework Nigussie, Personal Trainer, YIN YIN, MorethanbassX, Pig Frenzy en Cousin.