Club 3voor12 Utrecht is onze maandelijkse showcase-avond in dB’s, waarop we drie opkomende bands uit de regio presenteren. Normaal zitten we altijd op de laatste donderdag van de maand maar in december pakken we de éérste donderdag. Zo hebben zowel jullie al de bands tijdens de kerstperiode gewoon vrij. Op deze editie krijg je Nederlandstalige indiepop van WIES, singer-songwriter Tim Dawn en psychedelische pop van Ballarat Bandit. We beginnen om 20.30 uur en de entree is pay what you want.

WIES

WIES maakt Nederlandstalige indiepop met de perfecte driehoeksdynamiek van pop, elektronica en het organische. Na een flinke strijd hebben ze onlangs de finale behaald van de Popprijs van Amsterdam, die ze op 1 december misschien wel gaan ophalen in de Melkweg Amsterdam. Frontvrouw van de band is Jeanne Rouwendaal en op de basgitaar Tobias Kolk, die je ook zou kunnen kennen van Yip Roc. Jasper Meurs (Radio Eliza, Close UP) is de drummer.

Tim Dawn

Tim Dawn studeerde ooit af in de rechten, maar op de weg tot advocaat besefte hij dat muziek meer zijn ding was. Na een vakantie Down Under kwam hij erachter dat hij zich volledig wilde focussen op zijn muziek en dat legt hem geen windeieren. Een EP met airplay op NPO Radio 2 en een aftershow bij Harry Styles. "In the end, he never became a lawyer. But he surely did himself justice." De muziek van Tim doet denken aan artiesten als James Bay, Hozier en Coldplay.

Ballarat Bandit

Powertrio Ballarat Bandit heeft zijn naam te danken aan de psychotische boef uit Death Valley. Deze boef lapt graag de regel aan zijn laars en zo ook deze band. Als tegengeluid van de grote mainstream popcultuur brengt Ballarat Bandit een psychedelisch, experimentele sound ten gehore. De eerste single ‘Gimme Money’ is al overal te beluisteren, en smaakt vooral naar meer. Denk aan een mix van The Cure, Unknown Mortal Orchestra en Connan Mockasin.

LET OP: Eerdere seizoenen startte de avond om 21.15 uur, maar vanaf dit seizoen beginnen we vroeger, namelijk om 20.30 uur. Ben op tijd om niks te missen!

Te zien: Club 3voor12 Utrecht december met WIES, Tim Dawn en Ballarat Bandit, donderdag 6 december 2018, 20.30 uur @ dB’s, Utrecht. Entree is op basis van pay what you want.