Over iets meer dan een maand doet het reizende muziekfestival Popronde Amersfoort aan. Op zaterdag 21 oktober kun je weer van kroeg naar restaurant slenteren, of van platenzaak naar poppodium fietsen om een indruk te krijgen van de vele talentvolle acts die het festival te bieden heeft. Met 41 acts op 18 locaties weer een stukje groter dan die van vorig jaar. De organisatie heeft vandaag het volledige programma bekendgemaakt.

Nieuwe locaties en 3voor12- en OOR-podia
Nieuwe locaties dit jaar zijn Tjommies Music Bar (Lavendelstraat), KROAST (Kleine Koppel) en Lapart (de Hof). Net als vorig jaar zijn er weer speciale podia voor acts die geadopteerd zijn door 3voor12 en OOR. Het 3voor12-podium is dit jaar in Onder de Linde, waar DOOXS, Jagd en Blue Marble spelen. FLUOR is de gastheer van het OOR-podium, en daar treden Korfbal, de Dawn Brothers en Fata Boom op.

Popronde begint 's middags
Net als vorig jaar begint de Popronde begint ‘s middags al in Bagels & Beans waar je achtereenvolgens kunt luisteren naar de Utrechtse singer-songwriter Lukas Batteau (13.00 uur) en de folkpop van Cookhouse (15.00 uur), die een preview geven van hun show in De Lieve Vrouw, later op de avond. Gedurende de middag kun je ook al naar shows van Charlie & the Lesbians in Velvet Music (15.00 uur) en Grote Prijs-winnaar Vic Willems in Stadscafé Amersfoort (16.00). Aan het einde van de middag speelt het Utrechtse Alcuna Wilds in KAdEcafé en treedt GINTON op in Velvet Music (beiden spelen om 17.00 uur).

Avondprogramma en afterparty
Het zwaartepunt ligt bij de Popronde in de avond met, naast de bands op de 3voor12- en OOR-podia, onder andere ook urban-act Amartey (Café Miles, 21.00 uur), rapper Jermain Bridgewater (Tjommies Music Bar, 21.30 uur), de dreampop van Find Us In Slumberland (Lapart, 22.30 uur), garage-/surfband The Hazzah in Van Zanten (22.00 uur) en de psychedelische noise van DE KAT in de Boothill Saloon (00.15 uur). De afterparty is in De Lieve Vrouw waar funk/rock/spoken word-act The Irrational Library (1.00 uur) en GRIM TIM met alternatieve rock (2.30 uur) de popronde afsluiten.

De volgende acts spelen op Popronde Amersfoort 2017:

Alcuna Wilds, AMARTEY, Amber Gomaa, Banner., BEAUX, Benjamin Fro, Blue Marble, BUNGALOW, Charlie & the Lesbians, Colin Waters, Cookhouse, Dandelion, Dawn Brothers, DE KAT, DOOXS, Eelke Ankersmit, Fata Boom, Find Us in Slumberland, Francis Moon, GINTON, GRIM TIM, Jagd, Jan Terlouw Junior & the Nightclub, Jermain Bridgewater, KASPER, Kiki Mettler, Korfbal, Laura Palmer, Lukas Batteau, Maurice van Hoek, Okke Punt, Sean Gascoigne, Sured, The Curious Incident, The Gwoof, The Hazzah, The Howlin, The Irrational Library, Tom Tukker, Vic Willems en Yasmine.

Het tijdschema van de Popronde is hier te vinden.

We doen vanzelfsprekend weer verslag van deze goedgevulde muziekavond, waaraan bijvoorbeeld ook Kensington, Blaudzun, De Staat, Mister & Mississippi en John Coffey voor hun grote doorbraak meededen.

Te zien: Popronde Amersfoort 2017, zaterdag 21 oktober 2017 @ diverse locaties, Amersfoort

Zoals altijd zijn de optredens gratis toegankelijk.