3voor12 Utrecht tipt, week 12

Iguana Death Cult / Identity Circus / Catch / Yung Nnelg / The Grand East / Container

Redactie 3voor12 Utrecht ,

Nieuwe week, dus zes nieuwe live-tips. Hiphop, elektronisch, rock ‘n soul, garagesurf en twee Utrechtse release-shows. Wat wil je nog meer?

Wie: Iguana Death Cult + Creepy Karpis
Wat: surfgaragerock / protopunk

Wanneer: donderdag 23 maart (20.30 uur)
Waar: ACU
Schade: € 7,50

Voor fans van Thee Oh Sees, Together Pangea en Ty Segall: Iguana Death Cult is je favoriete nieuwe band, met de rokende puinhopen van de poppodia die ze de afgelopen weken hebben aangedaan als bewijs. Medio februari bracht de band zijn debuutalbum The First Stirrings of Hideous Insect Life uit met daarop surfgaragerock met punk-invloeden. Live is het super wild met veel oerkreten. Deze show in ACU is de laatste van hun release-tour. Feest dus.

Wie: Identity Circus + King Miles
Wat: poprock

Wanneer: vrijdag 24 maart (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8

Eind 2015 verscheen de debuut EP van Identity Circus met daarop de pakkende single ‘Wake Up’, die ook regelmatig op de radio is gedraaid. Anderhalf jaar later presenteert de band een nieuwe single. Het bekende geluid wordt nu gecombineerd met 60's rock 'n roll gitaar, 80's synthesizers en hedendaagse dance-invloeden. Vrijdag hoor je het in EKKO. Support komt van het Rotterdamse King Miles.

Wie: Mount Kimbie, Sampha, Gold Panda en Gaslamp Killer
Wat: Catch

Wanneer: vrijdag 24 maart (20.45 uur)
Waar: TivoliVredenburg
Schade: € 29

De eerste twee edities van CATCH waren zeer geslaagd en smaakten naar meer. Op de derde editie van het intieme broertje van PITCH moesten we even wachten, want dat verschoof van oktober 2016 naar maart 2017. Maar aanstaande vrijdag kun je in TivoliVredenburg terecht voor een spannende mix van vernieuwende live-acts en dj's binnen de elektronische muziek, zoals Mount Kimbie, Sampha, Gold Panda en Gaslamp Killer. Hier zie je de hele line-up.

Wie: De Nachtapotheek: Yung Nnelg + Snelle
Wat: hiphop
Wanneer:
vrijdag 24 maart (21.00 uur)
Waar: Fluor café
Schade: € 6 in de vvk, € 8 aan de deur

Yung Nnelg ken je misschien als één van de leden van SMIB, maar ondertussen is hij solo ook lekker bezig. Zijn sound en uitstraling is ook anders dan die van SMIB. In 2016 bracht Yung Nnelg zijn EP FOX P2 uit en begin dit jaar verscheen de de EP Contra. Vrijdag staat hij in Fluor, op de nieuwste editie van hiphopavond De Nachtapotheek.

Wie: The Grand East + Nairobi Golf Kid
Wat: rock ‘n soul
Wanneer:
zaterdag 25 maart (20.30)
Waar: dB’s
Schade: € 8 vvk, € 10 aan de deur

Een jaar geleden speelde The Grand East op onze showcase-avond Club 3voor12 Utrecht. De band maakte toen al veel indruk met zijn spetterende rock ‘n soul, maar na het verschijnen van debuutalbum Movano Camerata in oktober 2016  is het heel hard gegaan. Deze weken doet de band zijn eerste headline-tour - met een aantal uitverkochte shows - en zaterdag staan ze in dB’s. Support komt van het fijne Nairobi Golf Kid.

Wie: Container + Komatsu + Shunyata
Wat: (stoner)rock
Wanneer:
zondag 26 maart (15.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 6

De Utrechtse (stoner)rockband Container combineert verschillende rockstijlen tot één geheel: stonerrock, heavy rock, seventies rock, postrock met ook wat invloeden van (hardcore)punk en garagerock. Op 26 maart verschijnt het debuutalbum Mountains of Gaia (op vinyl) dat ze diezelfde dag presenteren tijdens een matinee-show. Support komt van de doorgewinterde Einhovense stonerrockers Komatsu en postmetal/ambient-rockers Shunyata.