Figgie, EUT en WildWood op juni-editie Club 3voor12 Utrecht

Twee Popronde-talenten en een exclusieve preview

Redactie 3voor12 Utrecht ,

Op donderdag 29 juni kun je voor de laatste keer dit seizoen naar onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12 Utrecht. Met Figgie en EUT presenteren we dan twee bands die voor de Popronde geselecteerd zijn en waarvan wij verwachten dat ze daar ook hoge ogen gaan gooien. Derde act WildWood treedt na de zomer pas echt naar buiten, maar geeft nu al een exclusieve preview. De Club is in dB’s, zoals altijd, en de entree is op pay-what-you-wantbasis.

Figgie

Paul Scheenstra is voormalig Musician 3.0-student en drummer bij Emil Landman. Onder de naam Figgie heeft hij een band gevormd met een Nederlandstalige indie-skaterrockinslag, waarbij de door hun aangegeven invloeden van bands als Porches, Unknown Mortal Orchestra en Foals goed zijn te horen. En mocht je nog helemaal niets van deze band hebben meegekregen, dan gaat dat zeker goed komen. Ze hebben namelijk net getekend bij boekingskantoor Friendly Fire en hebben de Popronde voor de boeg... Maar eerst kun je ze nog even meepakken op de Club!

EUT

Het Amsterdamse EUT komt het feest verstevigen met hun door de jaren 90 geïnspireerde postpop, die niet alleen heel erg dansbaar is maar ook nog eens muzikaal interessant blijft. Op het ene moment sta je lekker te viben op de oh-oh's die je doen denken aan Pavement of Blur, en voor je het weet sleurt EUT je weer mee naar een Deerhoof-wereldje waar je overdonderd wordt. Ze zijn vers getekend bij V2 Records, en live retestrak. Nee, echt, strak. Klinkt te mooi om waar te zijn? Kijk dan snel naar hun eerste videoclip, waarin ze hebben gekozen voor een live-opname in één take. Dat overtuigt je vast.

WildWood

Het wordt druk op het podium met WildWood, een tienkoppige band inclusief strijkers en saxofoon! Bandleider en leadvocaliste Sophie Wiegersma schreef en arrangeerde de songs voor haar afstuderen aan het Utrechtse Conservatorium, waarvoor ze met een hele mooie 9 beloond werd. Verwacht popsongs met de energie van Arcade Fire, de sfeer van Radiohead en het gevoel van Patrick Watson. Kan je nergens iets van deze band vinden? Ja, dat klopt. Er zijn mooie dingen in de maak en de band heeft grootse plannen, maar dat blijft nog even onder embargo. Na de zomer mag de rest van Nederland kennismaken met WildWood, maar eerst spelen ze bij ons een heel exclusieve show!

Te zien: Club 3voor12 Utrecht juni met Figgie, EUT en WildWood, donderdag 29 juni 2017, 21.00 uur @ dB’s, Utrecht. Entree is op basis van pay what you want.