3voor12 Utrecht tipt, week 4

La Corneille / Ruis Fest / The Maureens / A Guy Called Gerald / The Flaming Lips / Conor Oberst

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Zien we jullie donderdag bij de release-show van La Corneille? Of anders op vrijdag bij de eerste editie van Ruis Fest? Deze en nog vier andere tips hebben we deze week voor jullie geselecteerd.

Wie: La Corneille + Crying Boys Cafe
Wat: avant-garde indie
Wanneer: donderdag 26 januari 2017 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8

In de tweede helft van 2016 deed La Corneille mee aan de Popronde en speelde de band op Le Guess Who? In de tussentijd was er ook nog tijd om een nieuwe EP op te nemen met Simon Akkermans. Die EP Rattlesnakes presenteert het drietal op 26 januari in EKKO. Volgens de band “schuurt, beukt en breekt” de nieuwe EP, “nu eens verslagen intiem, dan weer woedend”. Support komt van Crying Boys Café.


Wie: RUIS FEST # 1 met Dead Elvis + Pizza Knife + Dr. Duval + Combo Koedijk + Fake O’s
Wat: punk + garage + biet
Wanneer: vrijdag 27 januari 2017 (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 7 in de vvk, € 10 aan de deur

dB’s heeft vrijdag de eerste editie van Ruis Fest, een festival voor losgeslagen Punk Garage & Biet. De eerste keer staan er vijf wilde bands: Dead Elvis, Pizza Knife, Dr. Duval, Combo Koedijk en Fake O’s. Kosten slechts 7 euri en dan krijg je na afloop ook nog een discoshow van DJ Der Wolfshund.


Wie: The Maureens
Wat: gitaarpop / americana
Wanneer: vrijdag 27 januari 2017 (21.00 uur)
Waar: Stathe
Schade: gratis

Onze collega’s van Staplab presenteren aanstaande vrijdag The Maureens. Na een wisseling in de bezetting is de band de laatste maanden hard bezig geweest om nieuwe nummers te schrijven. Deze maand zijn ze weer het podium opgegaan om de nieuwe set uit te proberen en vrijdag staan ze in Stathe.


Wie: 030303 rave edition: A Guy Called Gerald
Wat: house
Wanneer: zaterdag 28 januari 2017 (23.00 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 12

Je mag je housebroek uit de kast halen want het is weer tijd voor de jaarlijkse 030303 Rave Edition. Naast de gastheren van het 03030 Rave team staat niemand minder dan acid-housepionier A Guy Called Gerald op het programma. Samen met  Graham Massey en Martin Price richtte hij in 1987 de groep 808 State op, waarmee hij het album Newbuild opnam. Het eerste Britse acid-housealbum ooit. Ook kun je hem kennen van de monsterhit Pacific State. In 1988 brengt hij zijn solo-EP Voodoo Ray uit, waarvan het titelnummer een Britse top 20-hit werd. Op zijn tweede album Automanikk werkte hij samen met de Detroitse technoproducer Derrick May. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. We hebben kortom te maken met een levende legende.


Wie: The Flaming Lips + Georgia
Wat: weirde, psychedelische pop
Wanneer: zaterdag 28 januari 2017 (19.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg
Schade: € 30

De Amerikaanse indierockband The Flaming Lips is één van de creatiefste en vernieuwendste bands ter wereld. Ook één van de raarste (in de goede zin van het woord). Rond de eeuwwisseling brachten deze neo-psychedelische pioniers met The Soft Bulletin (1999) en Yoshimi Battles The Pink Robots (2002) twee klassiekers uit. Het laatste werk is wat wisselender. Vorige week verscheen Oczy Mlody, het eerste album sinds 2013. Live is het een muzikaal en visueel spektakel.


Wie: Conor Oberst + Phoebe Bridgers + Miwi La Lupa
Wat: singer-songwriter
Wanneer: zondag 29 januari 2017 (19.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg Grote Zaal
Schade: vanaf € 27

Conor Oberst heeft verschillende carrières naast elkaar. Hij brak door met zijn band Bright Eyes, houdt er nog een stuk of vier zijprojecten op na en speelt ook al lange tijd onder zijn eigen naam. In oktober vorig jaar is zijn zevende soloalbum Ruminations uitgekomen. In 48 uur heeft in zijn geboorteplaats Omaha (in de staat Nebraska) een rauwe en persoonlijke plaat gemaakt, waarvan hij vanavond nummers speelt in de Grote Zaal.