3voor12 Utrecht tipt, week 2

Voorhoede / Bokoesam / Bong Ra / Nordic Delight / Club 3voor12 Nieuwjaarsduik

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

In Groningen zijn de komende dagen heel veel mooie internationale en nationale bands te zien op EurosonicNoorderslag. Het podiumleven in Utrecht gaat echter ook gewoon door, en biedt ook een divers aanbod. Zo is er onder andere de eerste editie dit jaar van Nordic Delight en openen de Utrechtse culturele instellingen zondag hun deuren voor de traditionele nieuwjaarsduik. In dB’s hebben wij die dag middag een eigen, gratis toegankelijk programma met Squirrel, Youri Lentjes en Erny Green. Check het artikel voor al onze tips!

Wie: Luwten + Lookapony + Nachtdienst
Wat: Voorhoede #1
Wanneer: donderdag 12 januari 2017 (20.00 uur)
Waar: Fluor, Amersfoort
Schade: € 3,50

Voorhoede is een nieuwe avond in FLUOR om nieuwe en opkomende acts te ontdekken. Hier ontdek je de nieuwste bands voor een klein prijsje voordat ze groot worden. De eerste editie staat in het teken van EurosonicNoorderslag, dat dit weekend plaatsvindt in Groningen. De bands van vanavond spelen alle drie op dit prestigieuze showcasefestival. Luwten is een relatief nieuwe band, rond Tessa Douwstra, die al tourde met Eefje de Visser. Lookapony maakt garagerock en Nachtdienst combineert rauwe, jazz/hiphop met absurde Nederlandse teksten.


Wie: Bokoesam + Idaly
Wat: hiphop
Wanneer: vrijdag 13 januari 2017 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10

2016 was een productief jaar voor een de Amsterdamse hiphopper Bokoesam. In het begin van het jaar bracht hij zijn tweede EP Een Beetje voor Jezelf uit en in augustus dropte hij zijn mixtape Bokoeyoncé. Sinds eind oktober is hij bezig met een clubtour met Idaly, die al te horen was op releases van o.a. Jonna Fraser, Dio en Bokoesam. In september heeft hij zijn debuut-EP Eindelijk uitgebracht.


Wie: Bong Ra + Voodoom + Deformer + Drop! DJ Squas
Wat: breakcore
Wanneer: vrijdag 13 januari 2017 (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 10

Vrijdag de 13e en dB’s programmeert breakcore en andere ongein met een passende line-up die bestaat uit Voodoom (een nieuw project van Bong-Ra en Deformer) solo-sets van de twee samenwerkende partners. De avond wordt afgesloten door het Drop! DJ squad.


Wie: Máni Orrason + CHINAH + Quick Quick Obey
Wat: Nordic Delight, platform voor nieuw Scandinavisch talent in Nederland
Wanneer: zaterdag 14 januari  2017 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 12,50 / € 27,50 inclusief Nordic Diner

Zaterdag kun je naar EKKO voor alweer de negende editie van Nordic Delight. Met Máni Orrason (IJsland), CHINAH (Denemarken) en Quick Quick Obey (Denemarken) krijg je een afwisselende avond vol met nieuw muzikaal talent uit Denemarken en IJsland. In het café wordt een selectie van de beste Nordic videoclips worden getoond en vroeg op de avond kun je al in de stemming komen met een Scandinavisch menu.


Wie: Squirrel + Youri Lentjes + Erny Green
Wat: Club 3voor12 Utrecht Nieuwjaarsduik
Wanneer: zondag 15 januari 2017 (14.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: gratis

Het muziekjaar 2017 wordt door ons geopend met de Nieuwjaarsduik. Aanstaande zondag 15 januari tijdens de Culturele Zondag breken wij het ijs met een bijzondere Nieuwjaarseditie van Club 3voor12/Utrecht, die geheel in het teken staat van de singer-songwriter. Dat in de breedste zin van het woord; van breekbare folkliedjes tot rauwe bluesfolk, en van opkomend talent tot de geleefde artiest. Er zijn optredens van Squirrel, Youri Lentjes en Erny Green, die nummers speelt van zijn nieuwe album dat in februari verschijnt. Zondagmiddag vanaf 14.00 uur in dB’s. De entree is gratis.