3voor12 Utrecht tipt, week 1 3voor12 Utrecht tipt, week 1

One Louder / Koala / Five Years Later / voorronde metalbattle

, Tekst: Jolanda Terpstra

3voor12 Utrecht tipt, week 1

One Louder / Koala / Five Years Later / voorronde metalbattle

Tekst: Jolanda Terpstra ,

Onze wekelijkse live-tips brengen je een muzikale workout om het jaar energiek te starten. Veel springen bij hardcore, punk en metal. Of toch maar chillen met folk. Check het artikel om te ontdekken wat er deze week te doen is.

Wie: Dangers + Swain
Wat: hard
Wanneer: donderdag 5 januari 2017 (deuren open 20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: €9

The Village Coffee & Music en EKKO presenteren voor de vierde keer ‘One Louder’, een avond met harde muziek. Voor wie lekker luid het jaar in wil springen is er Dangers. Een hardcore punkband uit Californië die al sinds 2005 snoeihard in nummers van zo’n twee minuten alle woede van zich af speelt. Mocht het je lukken naar de lyrics te luisteren; zuivere pissed-off poetry krijg je niet. Dangers wordt vergezeld door Swain, met bandleden uit Utrecht die tegenwoordig Berlijn hun thuis noemen. Ze brachten afgelopen september hun debuut uit; punk met een catchy grunge vibe. Komende maanden staan ze ongeveer permanent op het podium. Lees ook ons interview met zanger Noam J. Cohen. Spring dus mee en de kilo’s goede voornemens vliegen er af!


Wie: Koala
Wat: folk uit Utrecht
Wanneer: donderdag 5 januari 2017 (21.30 uur)
Waar: Hofman café
Schade: gratis

Wegdromen bij vriendelijke folk is ook een manier om het muzikale jaar te beginnen. Koala is nog maar een jaar bezig vanuit de Herman Brood Academie en heeft ambitie. Onlangs stonden ze in de halve finale Amsterdamse popprijs in Paradiso en ze hielden zich akoestisch goed staande bij Sofar sounds. Dit zou wel eens een band kunnen zijn waarvan je over een poosje kan zeggen: ik was er bij toen ze nog in Hofman speelden.


Wie: Five Years Later
Wat: reuniëshow van Amersfoortse punkrockband
Wanneer: vrijdag 6 januari 2017 (Zaal open 21.00 uur)
Waar: Fluor
Schade: gratis

Wisten de jongens van Five Years Later in 2006 al dat ze steeds vijf jaar later reünieshows zouden geven? De band uit Amersfoort is in ieder geval terug op het podium in vertrouwde omgeving. En hoe. De punkrockband speelt niet alleen oude nummers, maar heeft dit najaar ook vijf nieuwe nummers opgenomen zoals ze in november aan ons vertelden. Die klinken als hartverwarmende melodieuze punk. Hierna weer vijf jaar wachten? Dacht het niet!


Wie: Helm op + Drive by Suicide + The Mad Baron + Shoot the Messiah
Wat: voorronde Metalbattle
Wanneer: vrijdag 6 januari 2017 (19.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: €4

Ook de nek kan headbangend een workout krijgen, want de landelijke metalbattle begint weer. Hoewel we altijd voor kwaliteit gaan (may the best band win), hebben Utrechtse bands natuurlijk een streepje voor. Vier metalbands gaan vrijdag in dB’s de strijd aan om namens de provincie uit te komen in de veldslag oost in maart. Daar komen de winnende bands uit Gelderland, Flevoland, Utrecht en Limburg bij elkaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht