3voor12 Utrecht tipt, week 14 3voor12 Utrecht tipt, week 14

Moon Moon Moon | Sevn Alias | The Mysterons | Lucas Hamming | Oskamp | LVL UP

, Redactie 3voor12 Utrecht

3voor12 Utrecht tipt, week 14

Moon Moon Moon | Sevn Alias | The Mysterons | Lucas Hamming | Oskamp | LVL UP

Redactie 3voor12 Utrecht ,

Dit zijn de live-shows waar je deze week moet zijn, volgens ons dan. Misschien mis je de release van Mister and Mississippi in het lijstje? Dat kan kloppen want die is al uitverkocht. Een verslag daarvan vind je dit weekend op onze site.

Wie: Hiphop Saved My Life met o.a. Sevn Alias
Wat: hiphop

Wanneer: donderdag 6 april (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: Vanaf 20.00 uur: €7,50 vvk en €10 a.d. deur. Vanaf 23.00 uur: €5

EKKO en de Herman Brood Academie presenteren op vier donderdagen acht uur lang het allerbeste van nu en straks op het gebied van hiphop en elektronische muziek. Talentvolle jonge Nederlandse rappers en producers die live verrassen en onderscheiden. Op de derde editie zijn er live-shows van dé Sevn Alias, Purp Sagir, Mick Spek en Snelle.

Wie: Moon Moon Moon + This Leo Sunrise
Wat: voor liefhebbers van Sparklehorse, Eels, The Microphones en Múm

Wanneer: donderdag 6 april (20.30 uur)
Waar: Brewpup De Kromme Haring
Schade: € 5 / € 10 incl. cd

Moon Moon Moon is het alias van de de 23-jarige muzikant Mark Lohmann. Met illustraties, muziek en games creëert hij een persoonlijk en duistere universum.Elke dag werkt hij aan dit gesamtkunstwerk vanuit zijn slaapkamerstudio. Donderdag 6 april presenteert hij zijn album ‘Help! Help!’, dat verscheen op het sympathieke Tiny Room Records. Live is Moon Moon Moon een 5-koppige band die al eerder op onder andere Incubate, Le Guess Who? en Here Comes The Summer stond. Support komt van het majestueuze This Leo Sunrise.

Wie: The Mysterons
Wat: psychpop/groove

Wanneer: vrijdag 7 april (20.00 uur zaal open)
Waar: Fluor café
Schade: € 10

The Mysterons is een psychpop/grooveband met leden van o.a. Jungle By Night en zangeres Josephine van Schaik. Twee jaar geleden verscheen de band min of meer uit het niets, maar inmiddels heeft de band zich opgewerkt tot een vaste bespeler van de middelgrote Nederlandse festivals. Debuutalbum Meandering is 2 maanden geleden verschenen bij Excelsior Recordings.

 

 

Wie: Lucas Hamming + GUS
Wat: braniepop

Wanneer: zaterdag 8 april (19.30 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 12

Een bezig baasje, die Lucas Hamming. Anderhalf jaar na zijn debuut HAM presenteerde hij enkele weken geleden zijn tweede plaat Luck is For Suckers. En het is niet alsof hij in de tussentijd stil heeft gezeten; hij heeft in veel popzalen en op talloze festivals gestaan. Luck is For Suckers bevat nog steeds de branie en (vooral) britpop van het debuut, maar heeft als geheel een meer samenhangend geluid. Hoe dat live klinkt hoor je zaterdag in De Helling.

Wie: Oskamp
Wat: tokkelmuziek

Wanneer: zondag 9 april (15.00 uur)
Waar: Koffie Leute
Schade: niks

"Het is gedaan, het is volbracht. Twaalf liedjes staan op tape en zijn gemixt. Het is een heuse breekup tokkelplaat geworden.” Was geschreven: Joost Oskamp, die samen met Ferry van der Groep het duo Oskamp vormt. Zondag presenteren het tweetal zijn nieuwe plaat. ‘Doe Maar Rustig’ is de eerste single.

Wie: LVL UP + The Hubschrauber
Wat: indie / alternative rock

Wanneer: zondag 9 april (20.00 uur)
Waar: ACU
Schade: € 8

Hadden we al gezegd dat EKKO de laatste maanden een paar puike bands in ACU programmeert? Nee? Bij deze dan. Zondag kun je daar terecht voor LVL UP uit New York. Ooit begonnen als een opnameproject Mike Caridi, Dave Benton en Ben Smith maar al snel uitgegroeid tot een echte band. In zes jaar brachten ze vijf releases uit met indieliedjes en alternatieve rock, waaronder het laatst album Return to Love. Support komt van The Hubschrauber uit Nijmegen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht