Melonhead, Kid Harlequin en Batobe op oktober-editie Club 3voor12/Utrecht

De herfst in met britgrunge, donkere rock en intrigerende beats

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De zomer heeft lekker lang geduurd maar het lijkt er nu echt op dat de herfst begonnen is. Voor deze donkere dagen hebben we echter een prima medicijn: op onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12/Utrecht presenteren we op donderdag 27 oktober namelijk britgrunge van de Utrechtse belofte Melonhead, donkere rock van het Rotterdamse Kid Harlequin en intrigerende beats van Batobe. De Club is zoals altijd in poppodium annex oefenruimtecomplex dB’s, en de entree is gratis.

Melonhead
Melonhead is dé nieuwe britgrunge band van Utrecht. Eind 2015 besloten vier vrienden om 2015 hun gezamenlijke passie voor grunge en Britpop vorm te geven. Nauwelijks een half jaar later werd mini-album My Favorite Record opgenomen (met een gast-solo van Paceshifters-frontman Seb Dokman), dat in december moet verschijnen. In de aanloop naar die release wordt er veel gespeeld, zoals aanstaande donderdag op de Club. Meer over Melonhead lees je hier. Deze band is zo nieuw dat er nog geen muziek online staat, gewoon komen dus.

Kid Harlequin
Deze rockers zijn geïnspireerd door Nine Inch Nails, A Perfect Circle, Deftones en Placebo. In 2015 heeft de band zijn eerste album gereleased in het Rotterdamse Rotown, waarna ze speelden op Baroeg Open Air, een tour in Duitsland deden en onderdeel waren van de Popronde. Dit najaar staat in het teken van het net verschenen tweede album ITCH en shows in de HMH en Ziggo Dome na respectievelijk Alter Bridge en Placebo. Eerst spelen ze echter op de Club, waar je donkere rock vol gitaarriffs, soms wat elektronica en vooral veel energie op het podium kunt verwachten.


Batobe
De Utrechtse producer Batobe maakt intrigerende beats “met de ballen van rock ‘n roll”. In zijn liveshows wisselt hij gitaarspel moeiteloos af met het bouwen van beats, het triggeren van effecten en het bespelen van synthesizers. Inspiraties zijn Thom Yorke, Flume, Moderat en Jon Hopkins, zoals je kunt horen op de EP Symmetrical die hij in mei presenteerde. Batobe doet mee aan de Popronde maar had nog een gaatje in zijn agenda om op de Club te komen spelen.


Te zien: Club 3voor12/Utrecht oktober met Melonhead, Kid Harlequin en Batobe, donderdag 27 oktober 2016, 20.30 uur @ dB’s, Utrecht. Entree is, zoals altijd, gratis.