Fotoboek John Coffey: "Een stuk geschiedenis"

3voor12/Utrecht Radio sprak met fotograaf Tom Roelofs

Tekst: Rob Kemperman / Foto: Tom Roelofs ,

Afgelopen weekend was er in 3voor12/Utrecht Radio veel aandacht voor aankomende concerten zoals dat van Sofie Letitre op 15 oktober en Mozes & The Firstborn op 8 oktober. Eén band is er echter sinds dit weekend helemaal mee opgehouden: John Coffey. Het laatste concert was in Paradiso Amsterdam.

Fotograaf Tom Roelofs leefde de afgelopen vier jaar samen met de band en mocht - met camera - overal bij zijn. Zijn foto's zijn nu verzameld in het boek 'John Coffey by Tom Roelofs'. In het boek is de show op Lowlands als afsluiter opgenomen en niet de daadwerkelijke laatste optredens. De reden daarvoor is dat men het fotoboek ook nog mee wilde kunnen geven aan de fans tijdens de laatste optredens, aldus Roelofs.

Het was in eerste instantie niet de bedoeling dat de gemaakte foto's zouden worden gebruikt voor een afscheidsboek, maar na veel materiaal te hebben verzameld kwam wel de vraag op wat er mee zou moeten gebeuren. Hierop werd de fotograaf verteld dat de band uit elkaar zou gaan en zodoende kwam het maken van het fotoboek in een stroomversnelling.

Vier jaar geleden was er volgens Roelofs direct een klik met de bandleden: "Het bleken hele leuke jongens en dat contact is een beetje uit de hand gelopen." Het fotoboek is volgens Roelofs 'een belangrijk stuk geschiedenis' waarin een goed beeld van John Coffey op, voor en achter de schermen wordt weergegeven.

Beluister hier het hele gesprek


3voor12/Utrecht Radio hoor je elke week van 16:00 tot 18:00 uur bij RTV9.