7 tips voor Popronde Amersfoort 2016 7 tips voor Popronde Amersfoort 2016

Ontdek nieuwe bands in de Amersfoortse binnenstad

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

7 tips voor Popronde Amersfoort 2016

Ontdek nieuwe bands in de Amersfoortse binnenstad

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Zaterdag 19 november doet het reizende muziekfestival Popronde op zijn laatste weekend Amersfoort aan. 38 opkomende Nederlandse acts spelen die avond op 19 gratis toegankelijke locaties in en rond de Amersfoortse binnenstad. De deelnemende bands krijgen zo de kans om op te treden buiten hun eigen regio en om meer speelervaring op te doen. Je kunt natuurlijk gewoon een kroeg, winkel of poppodium binnenvallen en je laten verrassen wie er dan speelt. Maar als je liever wat suggesties hebt, dan tippen wij hieronder zeven acts.

Wie: La Corneille
Wat: indiepop
Waar: KAdECafé, Eemplein 77
Hoe laat: 17.00 uur

Twee weken geleden presenteerde de Utrechtse band La Corneille hun nieuwe single 'Eli' en dat was even wennen. Het nummer is een stuk ruiger dan de intieme, harmonieuze folk die we van het debuutalbum I Was A Bird kennen. Van de band rondom frontman Guy Corneille mag je ook live een gevarieerde set verwachten.


Wie: A Fugitive
Wat: Indie
Waar: De Observant, Stadhuisplein 7
Hoe laat: 20.30 uur

A Fugitive is de nieuwe band van Rosan Rozema (ex-The Future's Dust). Invloeden uit trip-hop, ambient, post-rock en R&B worden gecombineerd met intense vocalen en drumcomputers. Zware galmende drums en ambient synths en gitaren komen samen in verhalen over het overgeven aan het lot. Debuut-EP Coincidence verschijnt binnenkort.


Wie: Radio Eliza
Wat: pop
Waar: De Observant, Stadhuisplein 7
Hoe laat: 21.30 uur

Om Radio Eliza kun je nauwelijks heen. In zijn korte bestaan heeft het jonge zestal al een flink aantal titels op haar naam staan. Met hun frisse, inventieve nummers wonnen ze de Amsterdamse Popprijs, werden ze door 3FM verkozen tot Serious Talent en OOR en 3voor12 hebben de popband op hun Poprondelijstjes gezet. Ook zijn ze de eerste poprondeband ooit die in alle (!) steden speelt.


Wie: The Grand East
Wat: Rock-n-soul
Waar: Fluor, Oude Fabriekstraat 29
Hoe laat: 22.00 uur

The Grand East komt oorspronkelijk uit het oosten van het land maar drievijfde van de band woont inmiddels in Utrecht. Ze zijn wars van commercie, pretenties en muziekopleidingen. Die hebben de jongens namelijk niet, want rock ’n soul leer je niet op school. Dat leer je op het podium van de lokale kroeg. Podia hebben ze inmiddels genoeg gezien, meer dan 150 staan er al op de teller. Debuutalbum Movano Camerata is vorige maand verschenen. "Hoewel we heel blij zijn met onze plaat, zijn we een echte live-band", zegt frontman Arthur Akkermans in een interview op onze site. "Live doen we er nog een schepje bovenop. Het kan een spektakel zijn. Soms klimt Joris in een paal of ga ik op m’n kop staan. Ja, je kunt wel zeggen dat we op het podium helemaal tot ons recht komen."


Wie: Mountain States
Wat: dromerige indiepop
Waar: Van Zanten, Bloemendalsestraat 2
Hoe laat: 22.30 uur

Hoewel de kou toeslaat en het bijna tijd is om je handschoenen uit de kast te halen, voert de dreampop van de Nijmeegse Mountain States je nog even terug naar de warme zomeravonden. De vierkoppige band houdt het spannend door hun dromerige melodieën af te wisselen met rauwe collegerock. De band streeft een eigen stijl na, wat resulteert in originele, veelbelovende nummers.


Wie: 45ACIDBABIES
Wat: electro punk
Waar: Onder De Linde, Appelmarkt 15
Hoe laat: 23.30 uur

45ACIDBABIES is een relatief nieuwe loot in de Utrechtse muziekscene. Hoewel nieuw? Dit jonge gezelschap heeft door deelnames aan de Popronde 2015 én 2016 inmiddels al heel wat uren met elkaar op de bühne doorgebracht. Nadat ze eind vorig jaar de publieksprijs bij de Grote Prijs van Nederland wonnen is het in ieder geval snel gegaan. De garage electropunk van de Herman Brood Acacademie-leden klinkt hard en ongegeneerd vies. Denk aan Die Antwoord, Sleigh Bells en The Kills: rauwe, aanstekelijke grooves gebracht door een setje rellende kinderen.


Wie: bFake
Wat: hiphop
Waar: De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13
Hoe laat: 00.30 uur

Tijdens de laatste editie van het Bevrijdingsfestival Utrecht zagen we bFAKE op het dak een brandweerauto, waar het drietal misschien wel het mooiste feestje van die dag verzorgde. bFAKE was ooit een vijfkoppig kunst-/muziekcollectief in Kaapstad. Nadat ze waren afgeslankt tot de kern, rappers PinKi en Da Bruin, kwamen ze in aanraking met Utrechter DJ DNA. Na twee en een half jaar op een losse basis te hebben samengewerkt maakt DNA sinds de zomer van 2015 definitief deel uit van bFAKE. Vorige maand verscheen de nieuwe single ‘Kraftwerk Vocoder’, een ode aan (vanzelfsprekend) Kraftwerk en aan de Sennheiser VSM 201 Vocoder. bFAKE heeft de afgelopen jaren al een behoorlijk aantal podia in Nederland omver gespeeld en de kans dat ze dat op donderdag 19 november weer gaan doen is levensgroot.


Het hele programma vind je hier.

Te zien: Popronde Amersfoort, zaterdag 19 november 2016 van 13.00 uur tot 2.15 uur @ diverse locaties in Amersfoort.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht