3voor12/Utrecht tipt, week 48 3voor12/Utrecht tipt, week 48

Terzij de Horde / Marissa Nadler / DeWolff / The Upsessions / Rumor / Bauer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 48

Terzij de Horde / Marissa Nadler / DeWolff / The Upsessions / Rumor / Bauer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Onze live-tips van deze week zitten allemaal op de vrijdag en zaterdag. Lastige keuzes liggen dus in het verschiet maar gezien de grote verschillen in genres - van black metal naar ska/reggae en punky jazz - valt dat waarschijnlijk ook wel weer mee.

Wie: Terzij de Horde + GGU:LL + Kjeld
Wat: black metal
Wanneer: vrijdag 2 december 2016 (19.00 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 13

Het Utrechtse Terzij de Horde is één van de bekendste bands binnen de Nederlandse black metal-scene. Met debuutalbum Self hebben ze echter een ook buiten die scene naam gemaakt, getuige optredens op EurosonicNoorderslag en Le Guess Who? Deze show in De Helling is de eerste in hun thuisstad sinds Le Guess Who? 2015, ongeveer een jaar geleden. ‘Wat wij willen met onze muziek, en met name live op het podium, is helemaal kapot gaan’, vertelde de band ons in een interview. Wees dus gewaarschuwd!


Wie: Marissa Nadler + Mary Lattimore
Wat: donkere en hypnotiserende folkliedjes
Wanneer: vrijdag 2 december 2016 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 11

Marissa Nadler maakt al meer dan tien jaar sobere, akoestische gothic folkliedjes met een vaak donkere en mysterieuze draai. Ze begeleidt zichzelf met verschillende gitaren en een subtiele echo op haar hypnotiserende stem zorgt daarbij voor extra effect. Dit jaar bracht Nadler het veelgeprezen nieuwe album Strangers uit, waarna er in september alweer een nieuwe plaat verscheen. Bury Your Name bevat een collectie van liedjes die Nadler schreef tijdens het opnemen van Strangers.


Wie: DeWolff
Wat: psychedelische rock
Wanneer: vrijdag 2 december 2016 (20.00 uur)
Waar: Fluor, Amersfoort
Schade: € 17

ROUX-GA-ROUX is alweer het vijfde album van DeWolff. De plaat klinkt voller en gelaagder dan de vorige albums van het trio. Of, in de woorden van het persbericht: ‘ROUX-GA-ROUX is de paringsdans tussen DeWolffs vroege psychedelische klanken en hun latere southern rock songs, gedrenkt in een gloeiend hete, vettige voodoo-saus.’ Vrijdag laat de band dat horen in Fluor.


Wie: The Upsessions + Independent Intavenshan + DJ Dab
Wat: reggae / ska
Wanneer: vrijdag 2 december 2016 (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 10

The Upsessions verspreiden al tien jaar hun liefde voor early reggae en ska. In hun groen/gele pakken stonden de mannen al op Lowlands, Paaspop, de Zwarte Cross, Paradiso, Heineken Music hall en speelden ze zelfs het Carnaska festival in Brazilië plat. Ook hebben The Upsessions al honderden Europese clubshows en vier albums op hun naam staan.  Op vrijdag 2 december brengen The Upsessions hun nieuwe album This Is The Upsessions uit. Na vier platen met hoofdzakelijk ‘early reggae’ zijn The Upsessions met het vijfde album een nieuwe weg ingeslagen. This Is The Upsessions bevat voornamelijk andere Jamaicaanse stijlen zoals original ska, calypso en mento waarin vooral de blazers een grote rol spelen.


Wie: Luc Ex' Music Of Inevitable Sounds / Okapi / Alfie Ryner
Wat: Rumor # 84
Wanneer: zaterdag 3 december 2016 (20.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg / RASA / RASA
Schade: € 18 / €14 (U-pas, student)

In mei werd bekend Rumor in de komende cultuurnotaperiode (2017 - 2020) geen subsidie krijgt. Dat betekent helaas dat dit waarschijnlijk de laatste keer wordt dat je bijzondere ontdekkingen kunt doen op dit festival voor avontuurlijke muziek. Op deze editie zie je achtereenvolgens Luc Ex' Music Of Inevitable Sounds in TivoliVredenburg en in RASA achtereenvolgens Okapi (popmuziek, eigentijdse gecomponeerde muziek, eenvoudige liedjes en walls of sound) en punky geïmproviseerde jazz van Alfie Ryner. Warm aanbevolen!


Wie: Bauer + Nana Adjoa
Wat: progressieve jaren 70 muziek en klassieke Hollywood- en tv-soundtracks
Wanneer: zaterdag 3 december 2016 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 12

Begin oktober verscheen er een nieuw album van Bauer, zijn eerste in tien jaar. Eyes Fully Open is een modern en fris album met bijna filmische nummers die refereren aan progressieve jaren 70 muziek en klassieke Hollywood- en tv-soundtracks. Het is naar eigen zeggen de meest serieuze plaat die hij tot nu toe heeft gemaakt. Support komt van Nana Adjoa, finaliste van de Grote Prijs van Nederland in 2014, en de afgelopen maanden te zien op de Popronde.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht