3voor12/Utrecht tipt, week 18

Def P. & Beatbusters, Bevrijdingsfestival Utrecht, Dans Debacle, Sadar Bahar, My Bubba, Holly Golightly

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Het festivalseizoen komt langzaam maar zeker op gang en met Bevrijdingsfestival Utrecht staat deze week één van de grotere festivals van de jaarkalender op de agenda. Dat is echter niet het enige wat er deze week te doen is. We hebben wat andere live-shows en feestjes op een rij gezet die volgens ons de moeite meer dan waard zijn.

Wie: Def P. & Beatbusters + Roots Palmera
Wat: ska, reggae en nederhop
Wanneer: woensdag 4 mei 2016 (20.45 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 10

Def P. & Beatbusters combineert op een perfecte manier ska, reggae en nederhop, en heeft in de vijftien jaar van z'n bestaan een legendarische live-reputatie opgebouwd. Naast Pinkpop en de Lowlands Alphatent heeft de band nagenoeg alle clubs en festivals in Nederland platgespeeld. Eind 2015 brachten ze hun nieuwe EP Gloeiende Plaat uit. Op donderdag 5 mei is Def P. officieel ambassadeur voor de vrijheid en samen met de Beatbusters sluit hij dan het Bevrijdingsfestival in Amsterdam af. Als opwarmer daarvoor en gewoon omdat het leuk is komen Def P. & Beatbusters op woensdag 4 mei een avond lekker knallen in de zaal van hun favoriete oefenstudio dB’s in Utrecht.


Wie: John Coffey, The Brahms, Dazzled Sticks, Steen, Bob Log III, Yakumo en meer
Wat: Bevrijdingsfestival Utrecht
Wanneer: donderdag 5 mei 2016 (12.00 - 23.00 uur)
Waar: Park Transwijk
Schade: gratis, maar vol is vol

Je bent vast wel bekend met het Bevrijdingsfestival. Op de Utrechtse editie kun je onder andere kijken naar John Coffey, The Brahms, Dazzled Sticks, Sevn Alias, Lucas Hamming en Juliette and the Licks. Op het podium dat wij samen met dB’s hosten staan vanaf 19.00 uur I’m With Stupid, Steen en Bob Log III en op het NPac-podium sluit Mary Fields af. Lees meer in ons dossier!


Wie: Cruise Control, Het Gore Lef, Eurotrashh Daan&Daan en Troppo Forte - Italo e Piu
Wat: Goede Vrijdag's Dans Debacle #2: Lycra sportavond
Wanneer: vrijdag 6 mei 2016 (23.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 7,50 vvk, € 10 aan de deur

Ken je Goede Vrijdag nog? Het kleinste koffiehuis/poppodium van de Utrecht in dat brugwachtershuisje op Ledig Erf? Inmiddels alweer een fijne herinnering. Maar ze zijn terug. Op vrijdag organiseren ze de tweede editie van hun Dans Debacle. De nacht staat in het teken van de lycra steunkous. Met grapjes, glitterfitnessapparaten, smerige fruitdrankjes. Heerlijke disco, eurotrash en hitjes van onder andere Cruise Control, Het Gore Lef, Eurotrashh Daan&Daan en Troppo Forte - Italo e Piu.


Wie: Cultfarm invites Sadar Bahar
Wat: disco, funk, house
Wanneer: zaterdag 7 mei 2016 (23.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 12 uur vvk, € 14 aan de deur

Cultfarm is normaal altijd op vrijdag, maar verhuist voor één keer naar de zaterdag. Aanleiding is de komst van Sadar Bahar. Bahar is opgegroeid in Chicago en heeft zich daar ontwikkeld tot iemand die ze bij EKKO een koning achter de draaitafel noemen. Reden daarvoor is zijn eigen stijl en dat hij echt altijd doet wat hij zelf wil. Bahar draait de tracks die andere dj's pas drie jaar later ontdekken. Zaterdag 7 mei staat hij in EKKO en hij neemt zijn unieke platencollectie mee die hij in zijn lange carrière bij elkaar heeft gespaard.


Wie: My Bubba
Wat: minimalistische folk
Wanneer: zondag 8 mei 2016 (20.00 uur zaal open)
Waar: Molen de Ster
Schade: € 9

Iets meer dan zes jaar geleden speelde My Bubba ook al in Molen de Ster. Destijds heetten ze nog My Bubba & Mi, waren ze met zijn drieën en presenteerden ze het debuutalbum. Ook betoverden ze ons toen al met hun ingetogen folksongs. Zes jaar later zijn ze nog maar met zijn tweeën. Op het net verschenen album Big Bad Good zijn de nummers zo mogelijk nog minimalistischer geworden maar hebben ze daarmee tegelijkertijd nog meer zeggingskracht gekregen. Perfecte locatie voor de fijne liedjes van dit duo!


Wie: Holly Golightly + The Kryng
Wat: van garage rock tot rockabilly tot Rhythm & Blues
Wanneer: zondag 8 mei 2016 (20.30 uur zaal open)
Waar: dB’s
Schade: € 10 vvk, € 12 aan de deur

De onwaarschijnlijke start van de muzikale carrière van Holly Golightly blijft een mooi verhaal. Toen ze verkering had met Thee Headcoats-drummer Bruce Brand werd ze een keer vanuit het niets het podium op gevraagd. Dat beviel Thee Headcoats-voorman Billy Childish zo goed dat hij haar vroeg om deel uit te komen maken van all-female garage band Thee Headcoatees. Volg je het nog? Hoe dan ook, in 1995 startte Golightly ook een solo-carrière. Sinds die tijd heeft ze ruim twintig albums uitgebracht met garage rock tot rockabilly en Rhythm & Blues en heeft ze samengewerkt met muzikanten als Billy Childish, Rocket from the Crypt en The White Stripes. Eind vorig jaar verscheen het nieuwe album Slowtown Now! dat ze heeft opgenomen met een Engelse band (ze woont tegenwoordig in de States). Met dezelfde band tourt Holly Golightly nu door Europa en doet ze zondagavond dB’s aan.