Debuutsingle Smthng Smthng Unicrn uit

Pr0blem Pr0blem is fris, puntig en sexy

Tekst: Jeroen Sturing ,

Dinsdag zag de Facebookpagina van Smthng Smthng Unicrn (uitspraak: Something Something Unicorn) ineens het levenslicht. Een expres ontzettend slecht gefotoshopte bandfoto en een maffe bandnaam waarvan we zonder enige research gelijk al weten dat deze uniek is. Een dag later blijkt de muziek toch iets serieuzer dan dat alles deed vermoeden: Pr0blem Pr0blem (met videoclip) is fris, puntig en catchy.


De band bestaat volgens zangeres Adura Sulaiman al 2,5 jaar. “We vonden het niet nodig om naar buiten te gaan. Totdat we superveel materiaal hadden en dachten: waarom niet?” De stem van Sulaiman komt je misschien bekend voor. Dat kan kloppen, want met de band Echo Movis is de zangeres al flink aan de weg aan het timmeren. Dit nieuwe project is wel degelijk anders: “Smthng Smthng Unicrn is meer punk. Waar we met Echo Movis vooral willen dat mensen dansen, willen we nu gewoon herrie.”

Qua referentiekader moet volgens de band gedacht worden aan the Yeah Yeah Yeahs en the Kills. Die invloeden horen wij zeker terug in Pr0blem Pr0blem, een nummer dat vrolijker is dan de rest van het materiaal. Plannen om meer van dat materiaal uit te brengen, zijn er voorlopig niet: “Voor de ontwikkeling als band werkt het heel goed om gewoon wat showtjes te gaan spelen. Dan zien we wel wat het wordt.”