3voor12/Utrecht tipt, week 9

Ragstock Indoor, Daddy Long Legs, Coppersky, Roald van Oosten, TDI Festival, Lucas Hamming, El Pino and the Volunteers

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We zitten een groot deel van de komende dagen in De Helling voor live-shows: woensdag bij Ragstock Indoor Festival, vrijdag bij de release-show van Coppersky en zaterdag bij het optreden van Lucas Hamming. Tussendoor gaan we naar dB’s voor Daddy Long Legs (donderdag), naar EKKO voor de release van Roald van Oosten (vrijdag), TDI Festival in Kapitaal (vrijdag) en het optreden van El Pino and the Volunteers in EKKO op zondag. Zaterdag gaan we natuurlijk ook naar The Homecoming van John Coffey, maar die show is stijf uitverkocht.

Wie: Yung Internet, Paul Istance & The Magic Mumble Jumble, Ann White en Close Up
Wat: Ragstock Indoor festival
Wanneer: woensdag 2 maart 2015 (20.00 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 5

Ragstock Indoor festival is een studenteninitiatief in het kader van de Ragweek. Tijdens deze week zetten studenten zich in om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor twee goede doelen: dit jaar zijn dat Stichting Kinderdroomwens en Stichting Kindia. Ragstock fungeert als het openingsfestival van de Ragweek. Tijdens deze avond op 2 maart in De Helling kun je genieten van een uiteenlopende programma van artiesten, onder het genot van een drankje met je medestudent. Beleef een leuke avond én steun deze twee goede doelen. Op de line-up staan onder andere Yung Internet, Paul Istance & The Magic Mumble Jumble, Ann White en Close Up.


Wie: Daddy Long Legs + Jesco
Wat: wilde roots en blues
Wanneer: donderdag 3 maart 2015 (20.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 8

“Denk aan een kruising tussen Howlin’ Wolf en MC5 met de urgentie van nu”, zeggen ze op de site van dB’s over Daddy Long Legs, één van de wildste en meest spannende roots- en bluesbands van de afgelopen jaren. Met zijn maniakale podiumpresentatie en rauwe harmonicageluid is frontman Daddy Long Legs een blikvanger van formaat. Support komt van de lokale evenknie Jesco.


Wie: Coppersky + The Daydream Fit
Wat: melancholische indierock
Wanneer: vrijdag 4 maart 2015 (19.30 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 10

Op vrijdag 4 maart presenteert Coppersky zijn tweede album If We’re Losing Everything. De Utrechters maakten de afgelopen jaren al veel indruk met hun op Amerikaanse leest geschoeide melancholische indierock (denk The Hold Steady en The Gaslight Anthem) met daarbij de kenmerkende stem van zanger Erik Zwart. In 2013 won het vijftal de 3voor12/Utrecht Award voor meest veelbelovende Utrechtse act. In de aanloop naar het nieuwe album verscheen deze week de nieuwe single 'Bankrupt / Backchannels'.


Wie: The High Weeds + Moon Tapes
Wat: The Daily Indie Festival
Wanneer: vrijdag 4 maart 2015 (19.00 uur)
Waar: Kapitaal
Schade: € 8 (inclusief magazine), gratis voor leden

Muziekplatform The Daily Indie lanceert op vrijdag 4 maart zijn vernieuwde magazine op het allereerste TDI Festival in Kapitaal in Utrecht. Naast de lancering van het magazine zijn er optredens van Moon Tapes en The High Weeds, een pop-upstore van platenzaak Swordfish & Friend en een expositie van de Groningse illustrator Jan Hamstra, die de voorpagina van het nieuwe magazine maakte.


Wie: Roald van Oosten + Apneu
Wat: kruisbestuiving van Beck en Ceasar
Wanneer: vrijdag 4 maart 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8

Jarenlang was Roald van Oosten frontman van Ceasar: naast Daryll-Ann en Johan één van de grote Nederlandse indiebands uit de jaren 90/00. In 2008 trok hij daar definitief de stekker uit en tussendoor bracht hij onder de naam Ghost Trucker het album The Grand Mystique (2006) uit. Sindsdien is het echter stil rondom Van Oosten. Hij componeerde muziek voor theater, film en een enkele reclame, maar in interviews stelde hij telkens dat hij óók werkte aan een nieuw album. Dat nieuwe album is er eindelijk, heet Oh Dark Hundred en hij presenteert het vanavond.


Wie: Lucas Hamming + Bungalow
Wat: britpop
Wanneer: zaterdag 5 maart 2015 (19.30 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 13

Dat Lucas Hamming in de finale van de Beste Singer-Songwriter stond, beschouwen we als bekend. Dat hij die niet won ook. Hamming zat niet bij de pakken neer en gooide het serieuze singer-songwriterjuk van zich af en transformeerde in een brutale, op Britse leest geschoeide rocker. Catchy, soms zelfs ruige popsongs en een extraverte podiumpresentatie zijn het devies. Zaterdag staat hij in De Helling.


Wie: El Pino and the Volunteers + Goslink
Wat: Beatlesque liedjes
Wanneer: zondag 6 maart 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10

El Pino and the Volunteers staat al jaren bekend om het maken van heerlijke Beatlesque liedjes. De band maakte twee mooie platen op Excelsior maar daarna werd het stil. De bandleden waren druk met onder meer baby's, Oscarnominaties en andere projecten. Na bijna zes jaar is de band terug. De nieuwe, titelloze plaat is twee weken geleden uitgekomen en de band staat zondag in EKKO.