3voor12/Utrecht tipt, week 22 3voor12/Utrecht tipt, week 22

Mevrouw Tamara, Amber Arcades, Bitori, Drop!, Bewilder, Daniel Romano

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

3voor12/Utrecht tipt, week 22

Mevrouw Tamara, Amber Arcades, Bitori, Drop!, Bewilder, Daniel Romano

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We hebben weer zes live-tips voor je op een rij gezet. De langverwachte release-show van Amber Arcades op donderdag is er daar één van. Haal je kaartjes nu het nog kan. Verder kun je deze week naar Mevrrouw Tamara, Bitori, 10 jaar Drop!, Bewilder en Daniel Romano.

Wie: And Friends Concerts: Mevrouw Tamara & Friends Jeanne, Postcards From Mars & Flip van der Enden (Pinguin Radio DJ set)
Wat: singer-songwriter
Wanneer: woensdag 1 juni 2016 (21.00 uur)
Waar: Hofman Café
Schade: € 5

Singer-songwriter Mevrouw Tamara organiseert op woensdag 1 juni de derde editie van And Friends Concerts in Hofman Café. Tijdens de avond hoor je natuurlijk de dromerige en eigenzinnige Nederlandstalige liedjes van Mevrouw Tamara zelf. Haar zelf uitgekozen friends voor deze avond zijn Jeanne en Postcards From Mars. Pinguin Radio-dj Flip van der Enden verzorgt de muziek tussen de bands door.


Wie: Amber Arcades + Torii
Wat: dromerige folk van Utrechtse bodem
Wanneer: donderdag 2 juni 2016 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9

We hebben er lang op moeten wachten maar eindelijk is het zover: het debuutalbum van Amber Arcades verschijnt deze week en op donderdag wordt het in EKKO gepresenteerd. De afgelopen maanden zijn al verschillende nummers online verschenen maar nu kunnen we dan echt gaan luisteren naar de dromerige folkliedjes die Annelotte de Graaf vorige zomer in New York opnam met de bandleden van Real Estate, Quilt en Kevin Morby. Warm aanbevolen.


Wie: Analog Africa presents: Bitori - album release party
Wat: Legendarische grondlegger van de vurige funaná uit Kaapverdië
Wanneer: vrijdag 3 juni 2016 (20.00 uur)
Waar: RASA
Schade: € 13 staan, € 16 zitten

Bitori is de grondlegger van de funaná, de opwindende muziekstijl uit Kaapverdië. In de vroege jaren 50 reisde Bitori naar het eiland Sao Tomé & Principe en kwam terug met een accordeon. Hij ontwikkelde vervolgens zijn eigen vurige, snelle stijl die de aandacht trok op het eiland Santiago. Niet iedereen kon de 'wilde' funaná echter waarderen en deze rurale stijl werd door de Portugese overheersers verboden, tot de onafhankelijkheid in 1975. Pas in 1998 verscheen het eerste album van Bitori, ‘Bitori Nha Bibinha’, opgenomen in Rotterdam. De plaat werd een enorm succes en Bitori's nummers werden klassiekers, maar alleen op Kaapverdië. Nu wordt dit meesterwerk heruitgebracht bij het label Analog Africa. Vanavond is de cd-releaseparty in RASA met de drie leden van de originele bezetting waarin de de plaat is opgenomen. Daarnaast viert Analog Africa haar 10-jarig bestaan en ter gelegenheid daarvan draait oprichter Samy Ben Redjeb platen uit zijn collectie. 

Op donderdag 2 juni kun je tussen 19.00 en 21.00 uur al een voorproefje krijgen in Plato aan de Voorstraat. Dan draait Samy Ben Redjeb een selectie van de door Analog Africa uitgebrachte muziek en geeft Bitori een kort instore optreden.


Wie: Sinister Souls [PRSPCT], Pythius [Blackout], Stefan ZMK [ZMK] en meer
Wat: Drop!, A Decade
Wanneer: vrijdag 3 juni 2016 (23.00 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 8

DnB, jungle en techno-feest Drop! is terug én viert meteen haar 10-jarig bestaan. Vrijdag 3 juni blikken ze terug met een selectie van de vele dj's die de afgelopen 10 jaar de revue hebben gepasseerd en in stijl die je van Drop! gewend bent. Meer over Drop! in een interview op onze site.


Wie: Bewilder + Stadt
Wat: tijdloze pop
Wanneer: zaterdag 4 juni 2016 (19.30 uur)
Waar: De Helling
Schade: € 12

Bijna exact een half jaar gelden speelde Bewilder in een uitverkocht EKKO. Met dat laatste energieke en euforische optreden van 2015 sloot Bewilder op sterke wijze een periode van vier maanden af die een paar maanden eerder begon met de release van Dear Island en de release-show op Into The Great Wide Open. Een massa zwetende, rockende en joelende muziekgenieters zag dat het goed was ging op een mooie manier de kerstdagen in. Zaterdag is er weer een nieuwe kans om Bewilder in zijn thuisstad te zien en op een goede manier de zomer te starten.


Wie: Daniel Romano + Kacy & Clayton
Wat: country / folk / roots
Wanneer: zaterdag 4 juni 2016 (19.30 uur)
Waar: TivoliVredenburg Pandora
Schade: € 20

De Canadese muzikant Daniel Romano brak in 2013 door met zijn vierde album Come Cry With Me waarop hij oorspronkelijke country maakte. Een lijn die hij doorzette op zijn vorige album If I've Only One Time Askin'. Zijn nieuwe album Mosey laat een gevarieerder en rijker geluid horen waaruit nog maar eens blijkt dat Romano veel meer kan en is dan vasthouden aan het country idioom. Diezelfde countrymuziek vormt overigens wel een hele sterke basis waarbinnen Romano zijn creativiteit de vrije loop laat. Zaterdag speelt hij in de Pandora-zaal van TivoliVredenburg.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht