3voor12/Utrecht tipt, week 1

Shuriken, Amber Arcades, Fluks, Naive Set, Club 3voor12/Utrecht, CZ Nieuwjaarsduik

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Na twee relatief rustige weken vanwege kerst en oud en nieuw gaat het live-jaar dit weekend echt van start. Vrijdag hebben we bijvoorbeeld al de eerste album-presentatie van dit jaar en zondag staat in het teken van de Culturele Zondag Nieuwjaarsduik, waarbinnen we ook een eigen programma-onderdeel hebben met Charl Delemarre, Willem Wits en DUIJF. Check ook onze andere live-tips.

Wie: Shuriken + Wolvon
Wat: noiserock
Wanneer: vrijdag 8 januari 2015 (20.30 uur)
Waar: ACU
Schade: gratis

Vorig jaar konden we tijdens een Mirliton-sessie al wat nieuwe nummers van de Utrechtse noise/indierockband Shuriken horen. Inmiddels zijn die tracks ook digitaal vastgelegd en te beluisteren op Soundcloud. Op het nieuwe album Move On hoor je gruizige indierock in het verlengde van bands als Shellac en Fugazi. Het viertal presenteert het album op vrijdag 8 januari 2016 in ACU, waarbij ze support krijgen van het Groningse noiseband WOLVON. Een mooie en stevige combinatie.


Wie: Amber Arcades
Wat: sfeervolle gitaarpop
Wanneer: vrijdag 8 januari 2015 (21.00 uur)
Waar: Fluor café, Amersfoort
Schade: gratis

In november 2015 verscheen vrij plotseling een nieuwe EP van Amber Arcades. De Patiently EP van de band rond Annelotte de Graaf loopt vooruit op het debuutalbum dat later dit jaar verschijnt. De EP (en het album) hebben er in ieder geval al toe geleid dat de band is geselecteerd voor Eurosonic Noorderslag én het prestigieuze Amerikaanse showcase-festival SXSW. Ook is Amber Arcades geselecteerd als één van de 12 van 3voor12. Vrijdag speelt de band in Amersfoort, in het café van Fluor.


Wie: FLUKS + Semey Group
Wat: electro indie-jazz

Wanneer: vrijdag 8 januari 2015 (19.45 uur)
Waar: TivoliVredenburg Cloud Nine
Schade: € 10

Het nieuwe Utrechts powertrio FLUKS bestaat uit trompet, synthesizers en drums/samples en gebruikt elementen uit nu-jazz, (broken-) beats, elektronische muziek en indiepop voor zijn eigen songs. Zelf noemen ze het electro indie-jazz. Eind vorig jaar is de eerste EP November verschenen.


Wie: Naive Set + Nouveau Vélo + The Homesick
Wat: indiepop

Wanneer: zaterdag 9 januari 2015 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 5

De bands die zaterdagavond in EKKO spelen brengen hun werk alle drie uit bij Subroutine Records, één van de leukste labels van Nederland. Naive Set, dat net een nieuw album uit heeft, maakt catchy indiepop, Nouveau Vélo healing pop (zeg maar gewoon fijne gitaarliedjes) en The Homesick noemt de muziek die ze maken loftpop. Gewoon gaan luisteren!


Wie: Charl Delemarre + Willem Wits + DUIJF
Wat: Club 3voor12/Utrecht Nieuwjaarsduik-editie
Wanneer: zondag 10 januari 2015 (14.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: gratis

We openen 2016 met een speciale editie van Club 3voor12/Utrecht op zondag 10 januari: de Nieuwjaarsduik, een onderdeel van de Culturele Zondag. Een intiemere setting dan je normaal gesproken gewend bent, waarbij luisteren centraal staat. En voor alleen deze editie is alles Nederlandstalig: Charl Delemarre, Willem Wits en DUIJF. Ook anders: we zitten op de zondagmiddag in plaats van de gebruikelijke donderdagavond. Wel is de Club gewoon in dB’s en is de entree zoals altijd gratis. Meer informatie vind je hier.


Wie: DISCOHEN + The Faraways + Kalio Gayo + Femme Vanille + K.O. Brass!
Wat: Cultuele Zondag Nieuwjaarsduik

Wanneer: zondag 10 januari 2015 (12.00 - 18.00 uur)
Waar: diverse locaties
Schade: gratis

Cultureel Utrecht start het nieuwe jaar met de inmiddels traditionele Nieuwjaarsduik. Dompel je onder in al het moois dat de verschillende organisaties het komende half jaar te bieden hebben. Het programma kent ook een aantal muzikale acts. Allereerst natuurlijk onze eigen intieme zondagmiddag-editie van Club 3voor12/Utrecht (zie hierboven) maar ook DISCOHEN in de Pieterskerk (om 14.00 uur en 16.00 uur), The Faraways en Kalio Gayo in Hostel Strowis (vanaf 16.00 uur), Femme Vanille dat een Silent Concert doet in TivoliVredenburg en K.O. Brass! (leden van de blazerssectie van The Kyteman Orchestra) in de Winkel van Sinkel (17.45 uur).