Club 3voor12/Utrecht rockt met Friars, 45ACIDBABIES en Orange Maplewood

“whoooo-oohh’s” en hevig knikkende hoofden

Tekst: Tim van Reyswoud / Foto's: Sabrine Baakman ,

De februari-editie van Club 3voor12/Utrecht stond in het teken van rockende gitaarmuziek. Zowel de britpop van Friars, de garage electropunk van 45ACIDBABIES als de grunge van Orange Maplewood werkte aanstekelijk en deed menig hoofd hevig knikken.

Friars

Friars


Gooi The Strokes, The Kooks en The Wombats in een blender met een goede dosis Nederlandse nuchterheid en je komt tot een spannende cocktail genaamd Friars. De jonge Utrechters spelen rammelrock met een Brits randje, catchy songs met attitude. Hoewel de band nog geen jaar bestaat, speelden ze menige zaal plat tijdens de Popronde 2015, tekenden ze bij Friendly Fire én namen ze een videoclip op met de Amerikaanse filmmaker Jordan Satmary. Vanavond speelt de band een thuiswedstrijd in dB’s en weten ze als opener het publiek warm te krijgen op deze koude donderdagavond. Zodra het eerste “whoooo-oohhh” koortje wordt ingezet en frontman Jasper Demollin de inmiddels volle zaal uitnodigt mee te doen, zingen de eerste enthousiastelingen uit volle borst mee.

45ACIDBABIES

45ACIDBABIES


Met invloeden als Die Antwoord, Sleigh Bells en The Kills heeft het Utrechtse 45ACIDBABIES een keiharde garage elektropunk-sound voor zichzelf weten te creëren. Geboren en getogen op de Herman Brood Academie in 2015 timmert de jonge band inmiddels hard aan de weg. Eerder deze maand verklapte John Coffey bij Club No Man’s Land in Kytopia dat de band een agency-maatje is geworden. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor deze rellende kids en ze bewijzen vanavond waarom. Nieuwe liedjes worden vol overgave gespeeld en de volle zaal, inclusief HBA-aanhang, knikt heftig met het hoofd mee op de dikke beats en strakke hooks.

Orange Maplewood

Orange Maplewood


Liefhebbers van alternatieve rock met 90’s invloeden kunnen vanavond hun hart ophalen bij Orange Maplewood. Met de nieuwe EP Sorry bewijst de Amsterdamse band dat grunge nog lang niet dood is. Hoewel de band niet met gitaren smijt of het drumstel bespringt, weten ze het publiek toch mee te nemen naar de Smells Like Teen Spirit-era. Hoogtepunt is het moment dat frontman Jordy Sanger op de schouders van Siep van Rijswijk [frontman Grenadeers, red.] het laatste nummer inzet. Op 1 april brengt Orange Maplewood de EP uit op tape met een release show in Cincetol, gevolgd door de aftershow voor Weezer in de HMH op 8 april.

Gezien: Club 3voor12/Utrecht met Friars, 45ACIDBABIES en Orange Maplewood, donderdag 25 februari 2016 @ dB’s, Utrecht.
De volgende editie van Club 3voor12/Utrecht vindt plaats op donderdag 31 maart in dB’s.