Inschrijvingen voor Clash of the Titans 2017 geopend

Grootste bandwedstrijd van Utrecht gaat weer van start

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Bandwedstrijd Clash of the Titans gaat weer van start. De Clash is oorspronkelijk opgezet als wedstrijd voor bands die oefenen in dB’s oefenstudio’s, maar in de loop van de jaren uitgegroeid tot het platform voor beginnende bands en popmuziek in stad en provincie Utrecht. In de rijke geschiedenis, die teruggaat tot 1998, heeft de wedstrijd roemrijke winnaars voortgebracht zoals We vs. Death, StropStrikkers, Sheriff of Hong Kong, Marock ’n Roll, A Polaroid View, La Corneille, Stillwave en – in 2016 - Ziggy Splynt. Als jij of jouw band ook in dit rijtje wil staan dan kun je je nu aanmelden voor de editie van 2017.

Net als in voorgaande jaren organiseert Stichting Ruis, dat verantwoordelijk is voor de muziekprogrammering binnen dB’s, de Clash in samenwerking met collega-podia ACU, EKKO en De Helling. De finale van de Clash of the Titans vindt net als vorig jaar plaats in De Helling, op zaterdag 24 juni. Na elke voorronde beslist een bekwame jury, die bestaat uit muzikanten, muziekjournalisten (zoals van 3voor12/Utrecht) of muziekorganisatoren (bijvoorbeeld boekers van podia of festivals), welke acts doorgaan naar de halve finale of een wildcard krijgen.

Bands uit Utrecht en directe omgeving kunnen zich vanaf nu aanmelden via het aanmeldingsformulier op de site van dB’s onder de banner Clash of the Titans. Alle bands die zich inschrijven, ontvangen uiterlijk eind februari bericht. De voorrondes gaan midden maart van start. Aan de inschrijving zijn een aantal regels verbonden:

  • de wedstrijd is uitsluitend bestemd voor bands uit de provincie Utrecht
  • coverbands zijn uitgesloten van de competitie (daar zijn andere wedstrijden voor)
  • bands dienen te beschikken over opnames via bandcamp, soundcloud of website.


Voor de winnaar van de Clash ligt het volgende prijzenpakket klaar:

  • Twee dagen gratis opnemen in Studio Moskou
  • Een doorleefd prachtige wisselbokaal
  • Optredens bij o.a. Club 3voor12/Utrecht
  • Doorstroming naar halve finale De Utrecht Popprijs
  • Fotoshoot & coaching
  • Vier gratis repetities bij dB’s Oefenstudio’s


Ziggy Splynt kwalificeerde zich na het winnen van de Clash in 2016 ook nog eens voor de finale van de provinciale bandwedstrijd De Utrecht Popprijs en releaste eind november zijn tweede EP in een uitverkocht ACU. Is dat het traject dat jij en je band ook wel voor ogen hebben? Meld je dan zo snel mogelijk aan voor de Clash en misschien zien we je binnenkort wel spelen in één van de voorrondes of wie weet tijdens de finale.