Club 3voor12/Utrecht opent muziekjaar 2017 met de Nieuwjaarsduik

Tweede zondagmiddag van het jaar in het teken van de singer-songwriter

Tekst: Edward Browne ,

Muziekjaar 2017 wordt door 3voor12/Utrecht geopend met de Nieuwjaarsduik. Aanstaande zondag 15 januari tijdens de Culturele Zondag breken wij het ijs met een bijzondere Nieuwjaarseditie van Club 3voor12/Utrecht, die geheel in het teken van de singer-songwriter zal staan. Dat in de breedste zin van het woord; van breekbare folkliedjes tot rauwe bluesfolk, en van opkomend talent tot de geleefde artiest. Met optredens van Squirrel, Youri Lentjes en Erny Green, die nummers speelt van zijn nieuwe album dat in februari verschijnt. Zondagmiddag vanaf 2 uur in dB’s. De entree is gratis.

Squirrel
Joram Tornij, beter bekend als zanger van de Utrechtse band Most Unpleasant Men, gaat solo schuil onder de naam Squirrel. Hij maakt hiermee breekbare folkliedjes over liefdesverdriet, vaak met niet meer dan een gitaar en de begeleiding van een drumcomputer. Het is dan ook de kunst van subtiliteit die hij meester is en wat deze liedjes perfect in balans brengt. Hiermee doet zijn werk ons al gauw denken aan Sufjan Stevens of José Gonzalez. Niet geheel verrassend schopte hij het dan ook al tot de finale van de Grote Prijs van Nederland. Droom zelf met hem weg op de zondagmiddag en je begrijpt waarom.


Youri Lentjes
Als finalist van De Beste Singer-Songwriter van Nederland 2014 kreeg Youri Lentjes al faam als een talentvolle jongen. Ver kwam hij met ‘Nowhere’, het auditielied waarin hij de kracht van dramatiek op perfecte wijze vertolkte met zijn bijzondere krachtige en rauwe stem. Na singles als ‘Sweet Lucinda’ en ‘Let The Water Take Me’ bracht hij afgelopen zomer zijn livealbum Youri Lentjes Live and In Person uit.


Erny Green
Deze Utrechtse troubadour bracht een groot deel van zijn carrière door als straatmuzikant. Al reizend langs de vele uithoeken van de wereld heeft dit zijn invloed op zijn muziek gehad. Nu, inmiddels al 25 jaar later, is er nog steeds zijn herkenbare geluid; een zware, rauwe stem vol met invloeden uit de blues en folk. Aankomende februari verschijnt alweer zijn tiende studioalbum Pheromones, waarvan je op de club al veel nummers kunt horen. Al bij de eerste tonen van zijn nieuwe single ‘Kiss The Girls’ hoor je dat zijn doorleefde karakter nog steeds niet is weggeëbd.


Tijdschema

14:30 - 15:00: Squirrel 
15:15 - 15:45: Youri Lentjes
16:00           : happy hour
16:15 - 17:00: Erny Green
17:00           : praatje brouwer Maallust

Te zien: Club 3voor12/Utrecht Nieuwjaarsduik met Squirrel, Youri Lentjes en Erny Green, zondagmiddag 15 januari 2017 @ dB's