De Likt, Klangstof, Sjamsoedin, Donnie en meer naar Tweetakt De Likt, Klangstof, Sjamsoedin, Donnie en meer naar Tweetakt

Alexi Lalas, Echo Movis en Sofie Letire treden op tijdens 3voor12/Utrecht-avond

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

De Likt, Klangstof, Sjamsoedin, Donnie en meer naar Tweetakt

Alexi Lalas, Echo Movis en Sofie Letire treden op tijdens 3voor12/Utrecht-avond

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Het muziekprogramma van Tweetakt 2016 krijgt steeds meer vorm. Van 1 april tot en met 17 april vinden er dagelijks optredens plaats in het festivalcentrum op de Neude. Vandaag zijn onder andere De Likt, Klangstof, Sjamsoedin en Donnie toegevoegd aan line-up van het interdisciplinaire festival. Ook wij presenteren dit jaar wederom een avond. Op zondag 10 april staan Alexi Lalas, Echo Movis en Sofie Letitre in de glazen podiumkas.

Tweetakt biedt elk jaar een eigentijds en internationaal programma van theater, dans, muziek, beeldende kunst, cabaret, interactieve games en installaties. In het festivalcentrum op de Neude worden circa twintig concerten georganiseerd. Nieuwe namen voor het muziekprogramma zijn De Likt, Klangstof, The Indien, Sjamsoedin, The Great Communicators, Polynation, Blue Crime en Donnie. Met Klangstof, The Great Communicators en Polynation heeft Tweetakt drie van de 12van3voor12 van 2016.

Eerder angekondigde acts zijn de Rotterdamse postpunkers Rats on Rafts, barokke pop multi-instrumentalist Jacco Gardner, groovende kologomuziek van King Ayisoba en de 'overkoepelende pop' van rapper Sef!

Alexi Lalas, Echo Movis en Sofie Letitre op speciale 3voor12/Utrecht-avond
Alexi Lalas, Echo Movis en Sofie Letitre treden op zondag 10 april op tijdens een speciaal door 3voor12/Utrecht samengestelde avond. Alexi Lalas brengt live de harmonieuze en hypnotiserende songs met een stuwende en gestage energie. Invloeden die te horen zijn: The War on Drugs, The Smiths en Fleetwood Mac. Echo Movis is een eclectische indie band, jong en energiek als ze zijn, hebben ze een sound ontwikkeld waarin dromerige vibes samenkomen met poplijnen die doen denken aan Destiny's Child, omringd door springerige Afrikaanse gitaren. Sofie Letitre brengt een unieke combinatie tussen donkere popmuziek en elektronische sounds. Het boze zusje van Massive Attack maar ook de diepte en intensiteit van James Blake.

Het programma ziet er tot nu toe als volgt uit:
01/04 - Jacco Gardner
03/04 - Klangstof
07/04 - King Ayisoba
08/04 - Sef + Sjamsoedin
09/04 - Polynation
10/04 - Alexi Lalas + Echo Movis + Sofie Letitre
14/04 - Blue Crime + Rats on Rafts
16/04 - The Great Communicators + The Indien
17/04 - Donnie + De Likt

Het complete programma en kaarten zijn te vinden op de website van Tweetakt.


Te zien: Muziekprogramma Tweetakt, vrijdag 1 tot en met zondag 17 april 2016 @ de Neude

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht