Kort Utrechts Popnieuws Week 8 Kort Utrechts Popnieuws Week 8

Sneeuw & Ruis, Blowing in the Wind, Squirrel, Wander, Wilmer Wolf, Nowhere Near

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 8

Sneeuw & Ruis, Blowing in the Wind, Squirrel, Wander, Wilmer Wolf, Nowhere Near

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We worden overstelpt met muzieknieuws, persberichten en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor Sneeuw & Ruis, Blowing in the Wind, Squirrel, Wander, Wilmer Wolf en Nowhere Near.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Derde editie van Sneeuw & Ruis in juni
Sneeuw & Ruis is een festival voor het experiment in muziek en beeldende kunst. De eerste editie vond plaats in EKKO en de tweede in Vechtclub XL. Ook dit jaar vindt er weer een festival plaats en wel op zaterdag 11 juni 2016, wederom in Vechtclub XL.

Nieuwe concertreeks Blowing in the Wind in Bilthoven
Blowing in the Wind is een nieuwe maandelijkse concertreeks in het Bilthovense Theater het Lichtruim met singer-songwriters in het brede folkgenre. Het Lichtruim had al een film-, theater- en muziekprogramma, maar nog geen popmuziek. Nu wordt ook de liefhebber van betere popmuziek die op zoek is naar een mooie, ontspannen vrijdagavond op zijn wenken bediend. De eerste editie vindt plaats op vrijdag 26 februari en op het programma staan dan Pitou en Niek Pronk.

Nieuw uit Utrecht: ‘Remember’ van Squirrel
Op de Facebook-pagina van Squirrel staat weinig informatie, maar wij hebben het sterke vermoeden dat het hier om een project van voormalig Most Unpleasant Men-zanger Joram Tornij gaat. Hoe dan ook, ‘Remember’ is een mooi nummer dat indiefolk combineert met een beetje elektronica.


Track: Wander - The House Still Warm
Het is al weer een tijd geleden dat we nieuwe nummers van Wander hebben gehoord, een jaar geleden om precies te zijn. Om het wachten te breken heeft de band één nummer van het later te verschijnen album online gezet.


Wilmer Wolf zoekt hulp bij zijn eerste solo-album
In de jaren tachtig was Wilmer Wolf zanger/gitarist van de Utrechtse New Wave-band Secret Sounds, waarin onder andere Toni Peroni en Chip Visser speelden. Daarna werkte hij als engineer en producer met vooral veel independent bands in Utrecht, Haarlem en Amsterdam. Na al die jaren en projecten is het tijd voor een eerste solo-album: The Inside Story. Om dat album te financieren is Wolf een crowdfundingsactie gestart bij voordekunst.nl. Meer over Wolf en zijn project zie je bij Voor de Kunst.

Nowhere Near presenteert eerste EP
Deze week lanceerde Nowhere Near de video voor ‘Wait Up’. Het nummer staat op de debuut-EP Flood the Spectrum die op zaterdag 27 februari verschijnt en die dag wordt gepresenteerd in Cultureel Centrum Moria (vanaf 19.30 uur).

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht